Ισραήλ: Η μεγαλύτερη διαδήλωση από την έναρξη του πολέμου -“Να φύγει ο Νετανιάχου”

Διαβάζεται σε 1'
Ισραήλ: Η μεγαλύτερη διαδήλωση από την έναρξη του πολέμου -“Να φύγει ο Νετανιάχου”
AP

Η διαδήλωση που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο Τελ Αβίβ κατά της κυβέρνησης Νετανιάχου ήταν η μεγαλύτερη από την έναρξη του πολέμου.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν το βράδυ του Σαββάτου στους δρόμους του Τελ Αβίβ και άλλων πόλεων του Ισραήλ για να αποδοκιμάσουν (για ακόμη μία φορά) την κυβέρνηση Νετανιάχου και να απαιτήσουν την επίτευξη συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης στο Τελ Αβίβ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ανέφεραν πως η χθεσινοβραδινή ήταν η μεγαλύτερη διαδήλωση από το ξέσπασμα του πολέμου. Ισραηλινά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για περίπου 150.000 αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ, ενώ δυναμικές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης στην Ιερουσαλήμ, στη Χάιφα και σε άλλες πόλεις.

Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος στο Τελ Αβίβ, ο Γιουβάλ Ντίσκιν, πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ (σ.σ. της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας) χαρακτήρισε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου ως «τον χειρότερο πρωθυπουργό» που είχε ποτέ το Ισραήλ.

«Είμαι εδώ επειδή φοβάμαι για το μέλλον των εγγονιών μου. Δεν θα υπάρχει μέλλον για αυτά εάν δεν απαλλαγούμε από αυτήν την απαίσια κυβέρνηση», δήλωσε η 66χρονη Σάι Ερέλ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα