Ισραήλ: Υπάρχουν ακόμα εμπόδια για το σχηματισμό κυβέρνησης δηλώνει ο Λαπίντ

Ισραήλ: Υπάρχουν ακόμα εμπόδια για το σχηματισμό κυβέρνησης δηλώνει ο Λαπίντ
Ο Γίαϊρ Λαπίντ AP

Ο Γιαϊρ Λαπίντ κράτησε χαμηλά τους τόνους και τις προσδοκίες για σχηματισμό νέας κυβέρνησης τις επόμενες 48 ώρες.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε τη Δευτέρα πως υπάρχουν ακόμη “πολλά εμπόδια” πριν από το σχηματισμό κυβέρνησης ενότητας που θα οδηγούσε στην πτώση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για πάνω από μια δεκαετία.

“Είναι το πρώτο μας τεστ, να δούμε αν μπορούμε να βρούμε έξυπνους συμβιβασμούς τις ερχόμενες ημέρες προκειμένου να επιτύχουμε έναν πιο σημαντικό σκοπό”, πρόσθεσε στη διάρκεια συνάντησης του κεντρώου κόμματός του στο Κοινοβούλιο στην Ιερουσαλήμ.

Επικεφαλής του κόμματος Yesh Atid (“Υπάρχει μέλλον”), ο Λαπίντ επιφορτίστηκε από τον πρόεδρο Ρέουβεν Ρίβλιν στις αρχές Μαΐου να εξασφαλίσει πριν από τις 23:59 μεθαύριο Τετάρτη μια πλειοψηφία συνασπισμού προκειμένου το Ισραήλ να εξέλθει από μια πολιτική κρίση δύο ετών.

“Σε μια εβδομάδα, το Κράτος του Ισραήλ μπορεί να είναι σε μια νέα εποχή”, υποστήριξε ο κεντρώος ηγέτης, πρώην δημοσιογράφος-βεντέτα του Ισραήλ.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κόμμα του ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής διαπραγματεύσεις με έναν νεοεισερχόμενο στη συμμαχία αντι-Νετανιάχου, το κόμμα Yamina, του επικεφαλής της ριζοσπαστικής δεξιάς Ναφτάλι Μπένετ.

Προκειμένου να σχηματίσει τον “συνασπισμό αλλαγής”, σύμφωνα με την έκφραση που συνηθίζουν οι αντίπαλοι του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Λαπίντ θα πρέπει άρα να βρει ακόμη τέσσερις ψήφους, πιθανόν από τα ισραηλινά αραβικά κόμματα, τα οποία ωστόσο δεν έχουν λάβει σαφή θέση.

Στη διάρκεια αυτή της συνάντησης, ο Λαπίντ δεν αναφέρθηκε στην παρουσία τους σε αυτή την ετερόκλιτη συμμαχία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα