Ισραήλ: Ισραηλινοί έποικοι χτίζουν νέες κατοικίες στη Χεβρώνα

Ισραήλ: Ισραηλινοί έποικοι χτίζουν νέες κατοικίες στη Χεβρώνα
AP/Nasser Nasser

Νέες μονάδες στέγασης στο κέντρο της Χεβρώνας οικοδομούν οι Ισραηλινοί έποικοι. Καταγγελίες από διεθνείς οργανώσεις.

Ισραηλινοί έποικοι άρχισαν αυτή την εβδομάδα εργασίες ενόψει της ανέγερσης νέων μονάδων στέγασης στο κέντρο της Χεβρώνας, για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες στην πόλη αυτή πυριτιδαποθήκη της Δυτικής Όχθης, έγινε την Πέμπτη γνωστό από συγκλίνουσες πηγές όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επί του παρόντος, 1.000 Εβραίοι έποικοι ζουν υπό αυστηρή ισραηλινή στρατιωτική προστασία, στο κέντρο της Χεβρώνας, πόλη στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης, που κατοικείται από 200.000 Παλαιστίνιους και όπου βρίσκεται το Σπήλαιο των Πατριαρχών ή Τζαμί Ιμπραχίμι όπως επίσης ονομάζεται, ιερός τόπος και του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ.

Τον Οκτώβριο του 2020, η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως στη χορήγηση οικοδομικών αδειών για 31 νέες μονάδες στέγασης στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας, για πρώτη φορά την τελευταία 20ετία.

Σήμερα, έπειτα από σχεδόν έναν χρόνο, η ισραηλινή μη κυβερνητική οργάνωση κατά της εποικιστικής δραστηριότητας “Ειρήνη Τώρα” και έποικοι της Χεβρώνας επιβεβαίωσαν την έναρξη των εργασιών επί τόπου.

Έποικοι άρχισαν “αυτή την εβδομάδα” τις εργασίες κατασκευής 31 μονάδων στέγασης στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της σήμερα η ΜΚΟ Ειρήνη Τώρα δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την ώρα της εργασιών και καλώντας τις ισραηλινές αρχές να “σταματήσουν” τις εργασίες που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

“Καθαρίζουμε το μέρος για την έναρξη του νέου έργου”, δήλωσε από την πλευρά του ο Γισάι Φλέισερ, ο εκπρόσωπος των εποίκων της Χεβρώνας, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στην έκταση των εργασιών σε αυτό το στάδιο.

Για τον Παλαιστίνιο ακτιβιστή ‘Ισα ‘Αμρο, που κατοικεί στη Χεβρώνα, η ανέγερση νέων μονάδων στέγασης από τους εποίκους στο κέντρο μιας πόλης της Δυτικής Όχθης, η πρόσβαση στην οποία απαγορεύεται εν μέρει στους Παλαιστινίους, θα οδηγήσει σε νέες εντάσεις.

“Αυτό σημαίνει αύξηση της βίας, αυτό σημαίνει περισσότερους περιορισμούς για τους Παλαιστίνιους, αυτό σημαίνει αλλαγή στην ταυτότητα της πόλης μας που θα γίνει ισραηλινή”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα