Μεσανατολικό: Ο ΟΗΕ ζητά εκεχειρία, ο Νετανιάχου δεν ακούει κανέναν

Μεσανατολικό: Ο ΟΗΕ ζητά εκεχειρία, ο Νετανιάχου δεν ακούει κανέναν
Συναγωγή με καταστροφές στο Ισραήλ από ρουκέτα της Χαμάς AP

Ο Αντόνιο Γκουτέρες ζητά κατάπαυση του πυρός αλλά ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου δεν ακούει κανέναν και υπόσχεται τη συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων στη Γάζα.

Tην ίδια ώρα που ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απευθύνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και του Ισραήλ, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ρίχνει και άλλο λάδι στη φωτιά.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, μετά το πέρας του Συμβουλίο Εθνικής Ασφάλειας της χώρας διατήρησε υψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης και τόνισε ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τα χτυπήματα.

“Η επιχείρησή μας εναντίον της Χαμάς συνεχίζεται σε πλήρη ισχύ. Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργάνωση και ενεργούμε για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο για να αποκαταστήσουμε την ηρεμία και να φέρουμε ξανά την ησυχία στους πολίτες του Ισραήλ” τόνισε ο Νετανιάχου έχοντας πάντα κατά νου ότι η χώρα διανύει μία προεκλογική περίοδο διαρκείας.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι ο επιτιθέμενος θα πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις ενέργειές του.

Το κτίριο όπου στεγάζονταν μέσα ενημέρωσης στη Γάζα που καταστράφηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το Σάββατο ήταν “ένας απόλυτα νόμιμος στόχος”, δήλωσε επίσης ο Νετανιάχου, τονίζοντας ότι βασίζεται σε πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών.

Το κτίριο, το οποίο στέγαζε συγκεκριμένα τα γραφεία του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press και της τηλεόρασης Al-Jazeera, στέγαζε επίσης “ένα γραφείο ‘πληροφοριών’ για την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση (…) που προετοιμάζει και οργανώνει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Ισραηλινών πολιτών”, εξήγησε ο Νετανιάχου μιλώντας στην εκπομπή “Face the Nation” του αμερικανικού δικτύου CBS. “Συνεπώς είναι ένας απόλυτα νόμιμος στόχος.”

Γάζα: 188 νεκροί

Ο νεώτερος απολογισμός των θυμάτων στη Γάζα από τις επιδρομές του Ισραήλ έφτασε τους 188 νεκρούς, μεταξύ αυτών και 55 παιδιά.

Το Ισραήλ, σαφώς καλύτερα οχυρωμένο, μετρά μέχρι στιγμής 10 νεκρούς από τις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όταν παρασύρθηκαν από ένα όχημα, σε μια επίθεση εναντίον ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας το απόγευμα της Κυριακής στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία και τις ομάδες διάσωσης.

«Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε μια επίθεση με αυτοκίνητο» στη συνοικία Σεϊχ Τζαρά, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία, την ώρα που διασώστες κάνουν λόγο για συνολικά επτά τραυματίες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα