Ισραήλ: Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης

Ισραήλ: Θετική στον κορονοϊό η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης
Στιγμιότυπο από το Τελ Αβίβ AP

Η υπουργός είχε πάει στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για τελευταία φορά. Η Βουλή θα συνεχίσει την επιδημιολογική έρευνα σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας.

Η Ισραηλινή υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης Πνίνα Ταμάνο-Σάτα διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενημέρωσε με ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της Κνέσετ, της ισραηλινής Βουλής, χθες Κυριακή 23/8.

Με βάση τα στοιχεία «της προκαταρκτικής έρευνας» που διενεργείται, «η υπουργός είχε πάει στο κοινοβούλιο την Τετάρτη για τελευταία φορά. Η Βουλή θα συνεχίσει την επιδημιολογική έρευνα σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά το πέρας της έρευνας αυτής το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να αποφασίσει ποια στελέχη της κυβέρνησης και της Κνέσετ θα πρέπει να τεθούν υπό περιορισμό κατ’ οίκον, σε καραντίνα για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Ταμάνο-Σάτα, η πρώτη πολιτικός αιθιοπικής καταγωγής που εξελέγη στην Κνέσετ, έγινε το τρίτο μέλος της κυβέρνησης υπό τον Μπενιαμίν Νετανιάχου που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην ισραηλινή επικράτεια στα τέλη Φεβρουαρίου. Επίσης χθες, έγινε γνωστό ότι ο Ουάλιντ Τάχα, μέλος της Κνέσετ εκλεγμένο με την αραβοϊσραηλινή Κοινή Λίστα, έχει και αυτός μολυνθεί.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε ακόμη 15 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 730 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού ως αυτό το στάδιο στη χώρα ανέρχεται σε 834 νεκρούς επί συνόλου 102.663 μολύνσεων.

Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 868 ασθενείς, οι 398 σε σοβαρή κατάσταση. Άλλοι 863 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύθηκαν, με το σύνολο να φθάνει τους 79.514.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε 22.315, κατά το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Δείτε σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη των κρουσμάτων

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα