Ιταλία: Απεργία εργαζομένων στα αεροδρόμια την Παρασκευή

Ιταλία: Απεργία εργαζομένων στα αεροδρόμια την Παρασκευή
Αεροδρόμιο στο Μιλάνο. Getty Images/iStockphoto

Καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων αναμένονται να αντιμετωπίσουν οι επιβάτες των αεροδρομίων της Ιταλίας, μετά από προγραμματισμένη απεργία των συνδικάτων του προσωπικού εδάφους.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρυχθεί, για την Παρασκευή (8/9), από σειρά συνδικάτων του προσωπικού εδάφους των αεροδρομίων της Ιταλίας. Στην απεργία πρόκειται να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι εξωτερικών εταιρειών, που συνεργάζονται με τα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η κινητοποίηση των συνδικάτων οφείλεται σε ανεπαρκείς μισθολογικές αυξήσεις, στην συνεχή επέκταση του ωραρίου εργασίας και στην προώθηση της ιδιωτικής ασφάλισης και περίθαλψης”.

Η ιταλική αεροπορική εταιρεία Ita Airways έχει ανακοινώσει, προς το παρόν, ότι αναμένεται να ακυρωθούν 30 πτήσεις εσωτερικού, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης Rai, που επικαλείται το ΑΠΕ, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις και προβλήματα και οι επιβάτες ξένων αεροπορικών εταιρών, που κατά την αυριανή ημέρα έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα