Ιταλία: Δύο νεκροί από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας

Ιταλία: Δύο νεκροί από σφοδρό κύμα κακοκαιρίας
Η πλημμυρισμένη Βενετία - Φωτό αρχείου AP

Νέο φαινόμενο της παλίρροιας προβλέπεται την Κυριακή στη Βενετία, με τη στάθμη των υδάτων να εκτιμάται ότι μπορεί να αγγίξει το ενάμιση μέτρο.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα. Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του από πνιγμό στην βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού που υπερχείλισε. Δεν σεβάστηκε την απαγόρευση πρόσβασης στην περιοχή δίπλα στον ποταμό, και όταν προσπάθησε να γυρίσει πίσω, ήταν πλέον πολύ αργά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην Τοσκάνη, ένας οδηγός μοτοσικλέτας ανασύρθηκε νεκρός από δύτες μέσα από υπόγεια διάβαση, η οποία είχε πλημμυρίσει. Στην ευρύτερη περιοχή της Γένοβας πάνω από εκατό άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των ασταμάτητων βροχοπτώσεων, ενώ πάνω από διακόσιοι πενήντα παραμένουν αποκλεισμένοι.

Η κακοκαιρία, τις τελευταίες ώρες μετακινείται προς την κεντρική και την Κάτω Ιταλία, στις περιφέρειες που βρέχονται από την Τυρρηνική θάλασσα.

Για την Κυριακή, τέλος, στην Βενετία προβλέπεται νέο φαινόμενο της παλίρροιας, με την στάθμη των υδάτων που μπορεί να αγγίξει το ενάμιση μέτρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα