Ιταλία: Ενισχυμένο το μπλοκ της Μελόνι στις τοπικές εκλογές σε Λομβαρδία και Λάτσιο

Ιταλία: Ενισχυμένο το μπλοκ της Μελόνι στις τοπικές εκλογές σε Λομβαρδία και Λάτσιο
Τζόρτζια Μελόνι ap

Η Τζόρτζια Μελόνι και οι σύμμαχοί της στον κυβερνητικό συνασπισμό φαίνεται πως εξασφαλίσουν σαρωτικές εκλογικές νίκες στις δύο πλουσιότερες περιφέρειες της Ιταλίας.

Οι προβολές επί πραγματικών ψήφων, επιβεβαιώνουν τα ποσοστά των exit poll για άνετη νίκη της συντηρητικής παράταξης στις τοπικές εκλογές των περιφερειών Λάτσιο και Λομβαρδία, με πρωτεύουσα την Ρώμη και το Μιλάνο.

Βάσει των προβολών, ο κεντροδεξιός απερχόμενος περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, επανεκλέγεται με ποσοστό 54,4%, ενώ ο κεντροαριστερός υποψήφιος Πιερφραντσέσκο Μαγιορίνο συγκεντρώνει ποσοστό 33,3%.

Στην περιφέρεια Λάτσιο, της ιταλικής πρωτεύουσας, ο συντηρητικός υποψήφιος Φραντσέσκο Ρόκα (υποστηριζόμενος από την Φόρτσα Ιτάλια, την Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας) βρίσκεται στο 51,4%. Ο δε κεντροαριστερός Αλέσιο Ντ’ Αμάτο, σύμφωνα με τις προβολές επί πραγματικών ψήφων, στηρίχθηκε από το 35,3% των ψηφοφόρων που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Πρόκειται για ένα σημαντικό αποτέλεσμα, το οποίο αυξάνει την ενότητα της κεντροδεξιάς και ενισχύει το έργο της κυβέρνησης», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Προβληματική παράμετρος των τοπικών αυτών αναμετρήσεων, ήταν η συμμετοχή των ψηφοφόρων: στην περιφέρεια της Ρώμης περιορίσθηκε στο 37,2% και στην Λομβαρδία στο 41,6%.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα