Ιταλία: Εταιρία συνέλεγε φόρους δήμων, αλλά δεν τους απέδιδε τα χρήματα

Ιταλία: Εταιρία συνέλεγε φόρους δήμων, αλλά δεν τους απέδιδε τα χρήματα

Η εταιρία Tributi Italia συνέλεγε τους φόρους για λογαριασμό 400 ιταλικών δήμων από τους βόρειους μέχρι τους νότιους νομούς της χώρας, αλλά, κρατούσε τα χρήματα στο ταμείο της

Το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη ο ιδρυτής της επιχείρησης, Τζουζέπε Σατζέσε, επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός σε τέσσερις συνεργάτες του ενώ, με εντολή της εισαγγελίας της πόλης Κιάβαρι, κατασχέθηκαν 9 δισ. ευρώ.

Κατά τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις ο Σατζέσε έκανε αναλήψεις από τράπεζα κατά μέσον όρο 10.000 την ημέρα, χρησιμοποιούσε ιδιωτικά αεροσκάφη, πολυτελή αυτοκίνητα και θαλαμηγούς.

Οι χίλιοι εργαζόμενοι της Tributi Italia άρχισαν να μην λαμβάνουν τον μισθό τους από το 2008. Όπως εξακρίβωσαν εισαγγελείς, υπεξαιρέθηκαν τουλάχιστον είκοσι εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι, πιθανότατα, το ποσό αγγίζει τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Τα χρήματα των πολιτών στους φόρους συμπεριλαμβανόταν και το τέλος ιδιοκτησίας ακινήτων, κανονικά θα έπρεπε να αξιοποιούνται για την κοινωνική πολιτική των διαφόρων δήμων. Στην πραγματικότητα όμως κατέληγαν σε λογαριασμούς του Σατζέσε και συνενόχων του.

Πάνω από τετρακόσιοι εργαζόμενοι της εταιρίας λαμβάνουν επιδόματα από το κρατικό ταμείο ανεργίας, η στήριξη του οποίου όμως πρόκειται να σταματήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network