Ιταλία: Γιατρός και νοσηλεύτρια συνελήφθησαν για τη δολοφονία 5 ανθρώπων

Ιταλία: Γιατρός και νοσηλεύτρια συνελήφθησαν για τη δολοφονία 5 ανθρώπων

Αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας βρίσκονται αντιμέτωποι ένας γιατρός και μια νοσοκόμα από το νοσοκομείο Σαρόνο στη βόρεια Ιταλία (Pics)

Μια νοσηλεύτρια και ένας γιατρός του νοσοκομείου του Σαρόνο, στην βόρεια Ιταλία, οι Λεονάρντο Κατσανίγκα και Λάουρα Ταρόνι, συνελήφθησαν με την κατηγορία της δολοφονίας εκ προμελέτης πέντε ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τύπος, η νοσηλεύτρια και ο γιατρός, οι οποίοι ήταν εραστές, φέρονται να προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων ασθενών στο νοσοκομείο του Σαρόνο από το 2012 μέχρι το 2013, αλλά και να δολοφόνησαν τον σύζυγο της Ταρόνι το 2013 εκτός νοσοκομείου.

Ιταλία: Γιατρός και νοσηλεύτρια συνελήφθησαν για τη δολοφονία 5 ανθρώπων

Η όλη έρευνα ονομάσθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη «'Αγγελοι και δαίμονες» και ξεκίνησε το 2014 έπειτα από καταγγελία νοσηλεύτριας που είχε αντιληφθεί τις ύποπτες κινήσεις του ζευγαριού.

Ο γιατρός κατηγορείται για χορήγηση ενδοφλεβίως υπερβολικών δόσεων φαρμάκων στους τέσσερις ασθενείς. Οι υπερβολικές δόσεις των φαρμάκων προκάλεσαν τον θάνατο των τεσσάρων ηλικιωμένων. Ο Κατσανίγκα και η Ταρόνι κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν με τον ίδιο τρόπο και τον σύζυγο της νοσοκόμας: του χορήγησαν για μακρά χρονική περίοδο φάρμακα σε πολύ υψηλή δοσολογία, τα οποία εξασθένησαν τον οργανισμό του και τον οδήγησαν στον θάνατο.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network