Ιταλία: Παιδί αντιεμβολιαστών πρέπει να χειρουργηθεί και οι γονείς δεν δέχονται αίμα εμβολιασμένων

Το νοσοκομείο Sant'Orsola στη Μπολόνια της Ιταλίας
Το νοσοκομείο Sant'Orsola στη Μπολόνια της Ιταλίας ISTOCK

Το αίμα από δωρητές που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού αρνούνται οι γονείς ενός 2χρονου παιδιού, το οποίο πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Αναζητούν μη εμβολιασμένους δωρητές αίματος μέσω διαδικτύου.

Ένας μικρός ασθενής μόλις 2 ετών, που έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο Σαντ΄Όρσολα της Μπολόνια, πρέπει να υποβληθεί επειγόντως σε επέμβαση λόγω καρδιακής ανεπάρκειας. Οι γονείς του, οι οποίοι είναι αντιεμβολιαστές, αρνούνται όμως να δεχτούν αίμα από δωρητές που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Οι γιατροί του Σαντ΄Όρσολα, λόγω της επείγουσας περίπτωσης, ζήτησαν από το δικαστήριο ανηλίκων της Μπολόνια να επιληφθεί ώστε να μπορέσει να γίνει το γρηγορότερο δυνατό η επέμβαση. Στο μεταξύ, οι γονείς του μικρού συνεχίζουν να αναζητούν μη εμβολιασμένους δωρητές αίματος, μέσω διαδικτύου.

ADVERTISING

Γνωστοί Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι το αίτημα των γονέων, με καταγωγή από την πόλη της Μόντενα, «στερείται οποιασδήποτε λογικής και ιατρικής βάσης».

«Με την μετάγγιση, φυσικά, "δεν μεταδίδεται το εμβόλιο" και η ιδιωτική αναζήτηση δωρητών αίματος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα , διότι δεν τηρείται μια σειρά βασικών επιστημονικών παραμέτρων», δήλωσε ο Βιντσέντσο Ντε 'Αντζελις, διευθυντής του Ιταλικού Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Εμβόλιο κορονοϊού, Κορονοϊός, Covid-19
SHARE:

24Media Network