Ο Σαλβίνι δεν αναγνωρίζει την ήττα του στις εκλογές

Ο Σαλβίνι δεν αναγνωρίζει την ήττα του στις εκλογές
Ματέο Σαλβίνι AP

Δεν εμπιστεύεται τα exit poll ο ηγέτης της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. Θα περιμένει τα οριστικά αποτελέσματα, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο ηγέτης της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραδεχθεί την ήττα του στις περιφερειακές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη Εμίλια Ρομάνα και θα περιμένει τα οριστικά αποτελέσματα, παρά το ότι τα exit poll φέρουν την κεντροαριστερά να επικρατεί στο ιστορικό προπύργιό της.

Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Mediaset προέβλεψε ότι ο υποψήφιος του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) θα επικρατήσει με το 50,1% των ψήφων έναντι της υποψήφιας της Λέγκας. Η δημόσια τηλεόραση RAI φέρει πάντως τη διαφορά μεταξύ του νυν περιφερειάρχη και της αντιπάλου του που ανήκει στη Λέγκα να είναι πολύ μικρότερη: τρεις εκατοστιαίες μονάδες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ενώ η καταμέτρηση βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, ο Σαλβίνι τόνισε ότι είναι περήφανος διότι το κόμμα του αμφισβήτησε την κεντροαριστερά στην Εμίλια Ρομάνα, περιοχή όπου η κυριαρχία της ήταν δεδομένη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Έπειτα από 70 χρόνια, έγινε αγώνας. Ως τώρα, το ματς είχε τελειώσει πριν αρχίσει», είπε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος και πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Για αρκετούς παρατηρητές στην Ιταλία, ο Σαλβίνι χάνει μια αναμέτρηση στην οποία είχε επενδύσει αρκετό πολιτικό κεφάλαιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα