Ιταλία: Σε επιφυλακή οι αρχές λόγω λειψυδρίας

Ιταλία: Σε επιφυλακή οι αρχές λόγω λειψυδρίας
Ιταλία AP

Πιθανή η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα και ο περιορισμός της ύδρευσης λόγω της λειψυδρίας, όπως αναφέρει η Ιταλική Πολιτική Προστασία.

Ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο δήλωσε ότι «θεωρεί πιθανή την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα, όπως και την υιοθέτηση περιορισμών στην ύδρευση λόγω της λειψυδρίας».

«Τους τελευταίους δώδεκα μήνες οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν κατά σχεδόν 50% και οι χιονοπτώσεις κατά 70%», πρόσθεσε και εξήγησε ότι «σε πολλές περιοχές η κατάσταση αυτή έχει ουσιαστικές συνέπειες σε ό,τι αφορά την γεωργική παραγωγή, τα υδάτινα αποθέματα, αλλά και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας εξήγησε ότι «η προβληματική αυτή κατάσταση αφορά όλη την χώρα, με εμφανέστερες συνέπειες στην περιοχή του ποταμού Πάδου, στις ανατολικές Άλπεις και σε περιφέρειες της κεντρικής Ιταλίας». «Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι θα πρέπει να αποφασιστεί και ο περιορισμός της παροχής νερού κατά την διάρκεια της ημέρας», πρόσθεσε ο Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα