JK Rowling: Αντιδράσεις για το νέο της μυθιστόρημα που περιλαμβάνει τρανς δολοφόνο

JK Rowling: Αντιδράσεις για το νέο της μυθιστόρημα που περιλαμβάνει τρανς δολοφόνο
Η συγγραφέας JK Rowling AP

Τον περασμένο Ιούνιο, η διάσημη συγγραφέας του Χάρι Πότερ, είχε δεχθεί έντονη κριτική για όσα είχε σχολιάσει κατά της τρανς κοινότητας, προκαλώντας την οργή των χρηστών του διαδικτύου.

Σάλος έχει ξεσπάσει (και πάλι) με την συγγραφέα JK Rowling, η οποία φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή ενός μυθιστορήματος, το οποίο περιλαμβάνει ανάμεσα στους χαρακτήρες και έναν τρανς χαρακτήρα που διαπράττει κατά συρροήν εγκλήματα.

Η δημοφιλής συγγραφέας τον Ιούνιο του 2020 προχώρησε σε μία απαράδεκτη, αλλά και ανεξήγητη ανάρτηση στο Twitter, ορατή στα 14 εκατομμύρια ακολούθων της, η οποία ανέφερε:

“Άνθρωποι που έχουν εμμηνόρροια. Είμαι σίγουρη ότι υπήρχε μια λέξη για αυτούς τους ανθρώπους. Ας με βοηθήσει κάποιος…Wumben; Wimpund; Woomud;”

O 55χρονος παρουσιαστής Piers Morgan βρέθηκε να υπερασπίζεται την Rowling κατά τη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης, που πυροδοτήθηκε από την πρόσφατη δημοσίευση του τελευταίου της μυθιστορήματος, Troubled Blood, γραμμένο με το ψευδώνυμο Robert Galbraith.

Όπως γράφει η DailyMail, ο Morgan απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι θα έπρεπε να μην αγοράσει κανένας ένα μυθιστόρημα που περιλαμβάνει ένα τρανς serial killer χαρακτήρα, από τη στιγμή που η ίδια η Ρόουλινγκ εξέφρασε ρατσιστικές απόψεις σχετικά με την τρανς κοινότητα.

Ο Morgan αντέδρασε επίσης για hashtag RIP JK Rowing, που χρησιμοποιείται από χρήστες του Twitter ως αντίδραση στην τρανσφοβία της δημιουργού. “Όλοι όσοι συνέβαλαν στο RIP JK Rowling – είναι αυτοί που την θέλουν νεκρή”, δήλωσε.

Επικαλούμενος μια πρόσφατη κριτική του μυθιστορήματος, επεσήμανε επίσης ότι οι περισσότεροι κριτικοί του δεν το έχουν διαβάσει. ” Αυτό είναι ένα μυθιστόρημα που κανένας από εσάς δεν έχετε διαβάσει”, συμπλήρωσε.

Μετά την αρχική αντίδραση στις αναρτήσεις της στο Twitter, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει τα τρανς παιδιά, προέτρεψε τη Rowling να συναντήσει μερικούς από τους νέους και να μιλήσει μαζί τους.

Μετά από σφοδρές κριτικές που δέχτηκε η ίδια αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις. Σε ένα κείμενο 3.600 λέξεων, το οποίο δημοσιεύθηκε στο μπλογκ της, υπερασπίστηκε την απόφαση της να μιλήσει ανοιχτά για τους “προβληματισμούς” της σχετικά με τους τρανς ανθρώπους.

Στο μακροσκελές κείμενο αναφέρεται στον πρώτο της βίαιο γάμο, στην ενδοοικογενειακή βία που έχει δεχτεί ενώ αποκαλύπτει πως είναι θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

“Τα αναφέρω όλα αυτά, όχι σε μια προσπάθεια να κερδίσω τη συμπόνια σας, αλλά για αλληλεγγύη σε πολλές γυναίκες που έχουν βιώσει ιστορίες παρόμοιες με τις δικές μου, που έχουν δεχτεί κριτική επειδή έχουν ανησυχίες σχετικά με τα φύλα”, γράφει.

Η Rowling επικαλείται ακόμα την ελευθερία του λόγου καθώς και την παιδεία και την προστασία, ως επιχειρήματα που εξηγούν την απόφαση της να τοποθετηθεί για τα ζητήματα της κοινότητας.

Η Emma Watson, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος με ανάρτησή της στο Twitter.

“Οι τρανς άνθρωποι είναι αυτό που λένε πως είναι και αξίζουν να ζουν τις ζωές τους χωρίς συνεχώς να αναρωτιούνται ή να τους λένε πως δεν είναι αυτό που είναι”.

Τα μυθιστορήματα JK Rowling απαγορεύτηκαν από βιβλιοπωλείο

Το Rabble Books and Games, ένα βιβλιοπωλείο στη Δυτική Αυστραλία έλαβε την απόφαση να βγάλει από τα ράφια τα βιβλία της Rowling, για να κάνει το κατάστημα έναν “ασφαλέστερο χώρο” για την τρανς κοινότητα, όπως δήλωσαν οι ιδιοκτήτες.

“Προσπαθούμε πάντα να κάνουμε το Rabble έναν ασφαλέστερο χώρο για την κοινότητά μας, και προσπαθούμε να μην βάζουμε στα ράφια μας βιβλία τρανσφοβικών δημιουργών, όταν το γνωρίζουμε”.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα