Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ψήνουν φαγητά στον ήλιο για να δείξουν τι ζουν

Καύσωνας στις ΗΠΑ: Ψήνουν φαγητά στον ήλιο για να δείξουν τι ζουν
Χρήστης των social media αποκάλυψε πόση ώρα θέλει για να ψηθεί ένα αβγό υπό τον ήλιο, στους 48 βαθμούς Κελσίου. Sean Andreww

Πέραν του αβγού που έχει ψηθεί και στους δρόμους της Αθήνας, υπό καύσωνα οι Αμερικανοί έχουν φτιάξει ολόκληρο μενού, όπως αποκαλύπτουν το αφόρητο της συνθήκης που ζουν.

Στις ΗΠΑ ζουν υπό καθεστώς καύσωνα εδώ και ημέρες, με ρεκόρ ακραίων θερμοκρασιών να σημειώνονται σε διάφορες πολιτείες και τους κατοίκους να ενημερώνουν με όλους τους πιθανούς τρόπους, για την αφόρητη κατάσταση που επικρατεί.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, στην Αριζόνα η άσφαλτος αναπτύσσει θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 60 βαθμών Κελσίου. Η συνέπεια είναι να αρκεί μια πτώση ενός κλάσματος δευτερολέπτου στο έδαφος, για να προκληθεί έγκαυμα.

Στο Sanborn Elementary School του Τσάντλερ (της Αριζόνα), ο άνθρωπος που βοηθά τους μαθητές να περάσουν με ασφάλεια το δρόμο, ένιωσε τις σόλες των παπουτσιών του να λιώνουν μετά το πέρας μισής ώρας.

Πολλοί καταφεύγουν σε ευρηματικούς τρόπους για να δείξουν στον κόσμο τι ζουν.

Στο Νιου Μέξικο χρήστης του TikTok έψησε μπριζόλα, αφήνοντας την πίσω από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. Η θερμοκρασία ήταν κατά μέσο όρο στους 40 βαθμούς.

O ίδιος έψησε και μπριζόλα με τα καρυκεύματα της.

Στο Τέξας μια κοπέλα κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο του ψησίματος αβγού στον καύσωνα, αλλά χρησιμοποίησε και τηγάνι.

Παρεμπιπτόντως, υπό 48 βαθμούς Κελσίου (ρεκόρ στη Βόρεια Καλιφόρνια), ένα αβγό χρειάστηκε μια ώρα για να μαγειρευτεί επαρκώς.

Άλλος Αμερικανός έφτιαξε και έψησε πίτσα στην αυλή του.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα