Και η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης;

Και η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης;

Και ο Χρίστος Χριστοφίδης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, γνωστοποιεί πως η Κύπρος ίσως απευθυνθεί στο μηχανισμό στήριξης

Ακόμα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από την Κύπρο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης παραδέχθηκε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Κύπρος να απευθυνθεί στο μηχανισμό στήριξης.

Παράλληλα σημειώνει όμως πως αυτό θα αφορά μόνο τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης άσκησε κριτική σε ορισμένους οι οποίοι αναπτύσσουν μια παραφιλολογία, όπως είπε, σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, με στόχο, όπως ανέφερε, να προκαλέσουν πανικό για να εξωθήσουν την κυβέρνηση στη λήψη αντιλαϊκών και επιβλαβών μέτρων.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για κακόβουλη προσπάθεια να συνδεθεί η λήψη των μέτρων με στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος με την πιθανότητα να απευθυνθούμε στο Μηχανισμό για στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

"Η Κύπρος δεν θα απευθυνθεί στο Μηχανισμό γιατί θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5 ή 3%, το οποίο βρίσκεται μάλιστα εντός των κριτηρίων του Μάαστριχτ, εάν τελικά απευθυνθούμε και αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο– θα είναι για τη στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος", πρόσθεσε.

SHARE:

24Media Network