Καλίν: Επικοινωνία Ερντογάν με Μπάιντεν απόψε – “Αν δεν μας δώσουν F-16, θα βρούμε εναλλακτικές”

Καλίν: Επικοινωνία Ερντογάν με Μπάιντεν απόψε – “Αν δεν μας δώσουν F-16, θα βρούμε εναλλακτικές”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Τζο Μπάιντεν AP Photo/Evan Vucci

Ο Ιμπράημ Καλίν ανακοίνωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του. Για την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ, τόνισε πως "εάν δεν προχωρήσει, δεν είναι το τέλος του κόσμου για την Τουρκία".

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα έχει το βράδυ της Δευτέρας (29/05) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Αμερικανός Πρόδρος συνεχάρη το βράδυ της Κυριακής (28/05) τον Ερντογάν, ο οποίος επανεξελέγη για πέντε χρόνια στην ηγεσία της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται πως αναδείχθηκε νικητής του β’ γύρου των τουρκικών εκλογών με ποσοστό 52,1% έναντι 47,9% που συγκέντρωσε ο αντιπολιτευόμενος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μιλώντας στο A Haber, ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε, επίσης, για τις επαφές του Τούρκου προέδρου:Θα υπάρξουν συναντήσεις, όχι μόνο με τον Μπάιντεν, αλλά και με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Ισπανίας και πολλών άλλων χωρών”.

Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε τις σχέσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος με όλους” σημείωσε, ενώ, αναφερόμενος στις σχέσεις Άγκυρας – Ουάσιγκτον, σημείωσε τα εξής:

“Οι ΗΠΑ είναι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες με τους οποίους έχουμε σχέσεις. Λαμβάνουμε υπόψη τις σχέσεις μας με τη Ρωσία, την Κίνα και τις χώρες της ΕΕ σε αυτή την προοπτική. Φυσικά, θέλουμε να προχωρήσει το πρόγραμμα αγοράς των F-16. Εάν δεν προχωρήσει, δεν είναι το τέλος του κόσμου για την Τουρκία. Αναπτύσσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις“.

Όσον αφορά το νέο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο Καλίν δήλωσε πως ίσως πραγματοποιηθούν την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα