Καλλιτέχνης δίνει "ζωή" στην άμμο: Τα έργα του μοιάζουν με οφθαλμαπάτη

Έργο του Μπασταρίκα

"Για να δημιουργήσουμε έναν όμορφο κόσμο, όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον, όπως τα σωματίδια της άμμου αγκαλιάζονται μεταξύ τους" δηλώνει ο καλλιτέχνης Άντονι Μπασταρίκα.

Ο Άντονι Μπασταρίκα είναι ένας καλλιτέχνης της άμμου. Τα έργα του είναι περιστρέφονται γύρω από τον φυσικό κόσμο. Σχεδιάζει στην άμμο ταύρους, αετούς, λύκους και καρχαρίες.

Το καλλιτεχνικό του ταξίδι με την άμμο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 σε μια παραλία με τα δύο του κορίτσια. Το πρώτο γλυπτό που έκανε ήταν μια μικρή γοργόνα. Η εργασία του επέτρεψε να ανακαλύψει αυτό που αποκαλεί δώρο της φύσης, τη «ρευστότητα» των χεριών του.

"Αφιερώθηκα στο να αναπτύξω αυτό το δώρο και πέρασα τα τελευταία 10 χρόνια σχεδιάζοντας γλυπτά από άμμο.

"Η άμμος με συναρπάζει γιατί ανεξάρτητα από το πώς την κοιτάς, θα σου διδάσκει πάντα πράγματα, αν είσαι πρόθυμος να μάθεις", δηλώνει ο Μπασταρίκα.

"Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα γλυπτό, συμμετέχει ένας τεράστιος αριθμός σωματιδίων της άμμου, τα οποία αγκαλιάζονται μεταξύ τους σφιχτά μέσα από την υγρασία, έτσι ώστε κάποιος να μπορέσει να τα ενώσει. Για να δημιουργήσουμε έναν όμορφο κόσμο, όλοι πρέπει να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον εξίσου καλά."

"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μου αρέσει να φτιάχνω γλυπτά ζώων, αλλά κυρίως είναι το γεγονός ότι τα ζώα είναι ελεύθερα πνεύματα", εξήγησε ο Μπασταρίκα, προσθέτοντας ότι τα ζώα δεν είναι μόνο μοναδικά και όμορφα, αλλά ταυτόχρονα είναι και φορείς μεγάλης σοφίας.

"Οι άνθρωποι μπορούν να προβληματιστούν και να μάθουν από τα ζώα", δηλώνει ο καλλιτέχνης.

Παρακάτω μερικά από τα γλυπτά άμμου του Μπασταρίκα

SHARE: