Καλούν σε απεργία οι εργαζόμενοι της Lufthansa στη Γαλλία

CGI: Air-to-air Motiv der Lufthansa A380./CGI: air-to-air image of the Lufthansa A380.
CGI: Air-to-air Motiv der Lufthansa A380./CGI: air-to-air image of the Lufthansa A380. © PHOTOGRAPHER: JENS GORLICH - © CGI: MO CGI GBR - © CONDITIONS: WORLDWIDE, UNLIMITED, NO ADVERTISING

Τους εργαζόμενους της γερμανικής εταιρείας Lufthansa καλούν τα γαλλικά συνδικάτα, να προχωρήσουν σε απεργία από την Παρασκευή

Τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν τους εργαζόμενους της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού να προχωρήσουν σε απεργία από την Παρασκευή το πρωί μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Αφορμή για την απεργία είναι η ανάθεση των υπηρεσιών εδάφους σε άλλη εταιρεία.

"Σε περίπτωση απεργίας ενδέχεται να επηρεαστούν οι πτήσεις της Lufthansa από και προς το Παρίσι", δήλωσε μια εκπρόσωπος της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα η αεροπορική εταιρεία αναγκάστηκε να ματαιώσει τέσσερις πτήσεις επειδή οι περισσότεροι από τους εργαζόμενούς της στο Παρίσι δήλωσαν ασθένεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της εταιρείας να αναθέσει τις υπηρεσίες εδάφους σε άλλον φορέα. Σύμφωνα με την ένωση UNSA, που εκπροσωπεί τους υπαλλήλους της Lufthansa στη Γαλλία, η απόφαση αυτή θέτει σε κίνδυνο 199 θέσεις εργασίας.

"Η διοίκηση κωφεύει στα αιτήματα των συνδικάτων", ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Cfdt, CFTC, UNSA και CFE CGC. "Ξέρουμε καλά ότι μολονότι το 84% του προσωπικού της απεργεί, η διοίκηση της Lufthansa στη Γαλλία θα διασφαλίσει τη συνέχιση των υπηρεσιών της φέρνοντας σημαντικό αριθμό εργαζομένων από το εξωτερικό", συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Lufthansa, όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τον ανταγωνισμό από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα περικοπής των δαπανών της με στόχο να αυξήσει τα ετήσια έσοδά της κατά 1,5 δισ. ευρώ. Καθημερινά η γερμανική εταιρεία πραγματοποιεί 17 πτήσεις από και προς το Παρίσι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network