Κάμαλα Χάρις για αμβλώσεις: “Ο Τραμπ θέλει οι ΗΠΑ να γυρίσουν στο 1800”

Διαβάζεται σε 1'
Κάμαλα Χάρις
Κάμαλα Χάρις AP Photo/Matt Kelley

Κατά του Τραμπ στράφηκε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, μιλώντας για το ζήτημα των αμβλώσεων στην Αριζόνα, όπου Δικαστήριο αναβίωσε έναν νόμο του 1864.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της άμβλωσης, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ «θέλει η Αμερική να επιστρέψει στα χρόνια του 1800», δήλωσε χθες Παρασκευή (12/04)  η Δημοκρατική αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Αριζόνα, πολιτεία όπου η δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως είναι εφαρμοστέος νόμος ο οποίος απαγορεύει σχεδόν εντελώς την εκούσια διακοπή της κύησης, συνταγμένος πριν από 160 χρόνια.

«Να πώς θα μοιάζει η δεύτερη θητεία του Τραμπ: περισσότερες απαγορεύσεις, περισσότερα δεινά, λιγότερη ελευθερία», πέταξε η αντιπρόεδρος.

«Όπως έκανε στην Αριζόνα, θέλει να γυρίσει την Αμερική στα χρόνια του 1800», επέμεινε η κυρία Χάρις.

Υπενθυμίζεται πως το Ανώτατο Δικαστήριο της Αριζόνας αναβίωσε έναν νόμο του 1864 που απαγορεύει την άμβλωση σε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις, επιφέροντας άλλο ένα πλήγμα στα αναπαραγωγικά δικαιώματα, σε μια Πολιτεία όπου η επέμβαση αυτή ήδη απαγορεύεται μετά την 15η εβδομάδα της κύησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα