Καμερούν: Μακελειό με 22 νεκρούς

Καμερούν: Μακελειό με 22 νεκρούς
OHE Associated Press

Μαζική δολοφονία 22 πολιτών έλαβε χώρα την Παρασκευή στην αγγλόφωνη μειονότητα του Καμερούν όπως ενημέρωσε ο ΟΗΕ την Κυριακή.

Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν την Παρασκευή 22 πολίτες, ανάμεσά τους 14 γυναίκες και παιδιά, σε χωριό επαρχίας όπου ζουν μέλη της αγγλόφωνης μειονότητας στο βορειοδυτικό τμήμα του Καμερούν, ενημέρωσε την Κυριακή ο ΟΗΕ το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αντιπολίτευση και μη κυβερνητικές οργανώσεις κατηγόρησαν την κυβέρνηση και τον στρατό, ο οποίος μάχεται τα τελευταία τρία χρόνια εναντίον αυτονομιστικών οργανώσεων της αγγλόφωνης μειονότητας, πως ευθύνονται για το μακελειό. Εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων του Καμερούν το διέψευσε κατηγορηματικά ερωτηθείς από το AFP.

«Τα αποδεικτικά στοιχεία υποδεικνύουν ότι στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν γυναικόπαιδα», τόνισε μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο ο Τζέιμς Νάναν, επικεφαλής του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών για τις περιοχές του βορειοδυτικού και του νοτιοδυτικού Καμερούν.

Σκοτώθηκαν «τουλάχιστον 22» άνθρωποι, «ανάμεσά τους 14 παιδιά, συμπεριλαμβανομένων 11 κοριτσιών, εννέα μικρότερων από 5 ετών, μια έγκυος μητέρα και δύο γυναίκες που είχαν μαζί τους τα παιδιά τους», συμπλήρωσε ο Νάναν. Η τραγωδία εκτυλίχθηκε την Παρασκευή περί τις 14:00 στο χωριό Ντούμπο, διευκρίνισε ο Νάναν, η ομάδα του οποίου συγκέντρωσε «πολλές μαρτυρίες» που επιτρέπουν να συναχθεί αυτός ο απολογισμός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα