Καμτσίδου για “Κίτρινα Γιλέκα”: Είτε θα γίνει πιο δημοκρατική η ΕΕ είτε θα πάψει να υπάρχει

Καμτσίδου για “Κίτρινα Γιλέκα”: Είτε θα γίνει πιο δημοκρατική η ΕΕ είτε θα πάψει να υπάρχει
Διαδηλωτές με κίτρινα γιλέκα στα Ηλύσια Πεδία AP

"Για κάποιους ήταν προφανές ότι η πολιτική Μακρόν θα είχε κοντά πόδια" δήλωσε η πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ.

Ομάδα γνωστών Ευρωπαίων με επικεφαλής τον οικονομολόγο και συγγραφέα Τομά Πικετί θα παρουσιάσει σήμερα το σχέδιό της για μία πιο δίκαιη Ευρώπη, με φόντο τις κινητοποιήσεις των “κίτρινων γιλέκων“. το μανιφέστο υπογράφουν 50 οικονομολόγοι ανάμεσά τους και η μοναδική Ελληνίδα, Ιφιγένεια Καμτσίδου, πρόεδρος στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ) και  αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ.

“H Ευρώπη ή θα γίνει πιο δημοκρατική ή θα πάψει να υπάρχει” δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Σκληρό Ροκ Χ 2” με το Σεραφείμ Κατρώτσο και την Έλλη Τριανταφύλλου η κα. Καμτσίδου. Τόνισε ότι και η ίδια η Ευρώπη έπεσε θύμα των αγορών υιοθετώντας τους κανόνες τους. “Για κάποιους ήταν προφανές ότι η πολιτική Μακρόν θα είχε κοντά πόδια” τόνισε σχολιάζοντας τα κίτρινα γιλέκα στη Γαλλία και ζήτησε επαναλειτουργία των δημοκρατικών θεσμών με ουσιαστικότερη εκπροσώπηση. Τόνισε την ανάγκη πολιτικών ένταξης των μεταναστών στη Γηραιά Ήπειρο και χαρακτήρισε ακροδεξιό τον Όρμπαν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα