Καναδάς: Χάος στο Τορόντο – 5.000.000 μέλισσες ξέφυγαν από φορτηγό

Καναδάς: Χάος στο Τορόντο – 5.000.000 μέλισσες ξέφυγαν από φορτηγό
Μέλισσες (φωτογραφία αρχείου). Getty Images

"Τα κιβώτια ήταν κυριολεκτικά στο δρόμο και σμήνη μελισσών πετούσαν τριγύρω", ανέφερε ένας αστυφύλακας, όταν έφτασε στην περιοχή του Τορόντο, μετά από κλήση για πτώση κιβωτίων με μέλισσες από φορτηγό.

Ενώ ένα φορτηγό μετέφερε μελίσσια, διασχίζοντας ένα δρόμο στο Μπέρλινγκτον του Τορόντο, όταν οι ιμάντες που τα συγκρατούσαν χαλάρωσαν, με αποτέλεσμα να πέσουν και να ελευθερωθούν 5.000.000 μέλισσες.

Σύμφωνα με τον Guardian, η περιφερειακή αστυνομία του Χάλτον ανέφερε έλαβε, το πρωί της Τετάρτης (30/8), κλήση για το περιστατικό. Τότε, οι αρχές προέτρεψαν τους οδηγούς να κλείσουν τα παράθυρα, καθώς περνούσαν από τον συγκεκριμένο δρόμο και τους πεζούς να αποφεύγουν την περιοχή.

“Δεν είμαστε σίγουροι πώς ή τι ακριβώς συνέβη, αλλά κάποια στιγμή τα κουτιά που περιείχαν μέλισσες ή κυψέλες γλίστρησαν από το τρέιλερ και χύθηκαν σε όλο το δρόμο”, είπε ο αστυφύλακας Ράιαν Άντερσον.Τα κιβώτια ήταν κυριολεκτικά στο δρόμο και σμήνη μελισσών πετούσαν τριγύρω”, πρόσθεσε.

Μία ώρα μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας, αρκετοί μελισσοκόμοι ήρθαν σε επαφή με τις αρχές, προκειμένου να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Τρεις ώρες μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί δήλωσαν πως το μεγαλύτερο μέρος των μελλισών είχε συλλεχθεί με ασφάλεια, με τα κιβώτια να απομακρύνονται από το σημείο.

Ο μελισσοκόμος Μάικλ Μπάρμπερ, που έσπευσε να βοηθήσει, είπε ότι, όταν έφτασε, είδε “ένα αρκετά τρελό σύννεφο μελισσών”, σύμφωνα με το BBC. Υποστήριξε ότι στα 11 χρόνια που ασχολείται με τις μέλισσες, πρώτη φορά του συνέβη κάτι τέτοιο. Ήταν κάτι άλλο”, ισχυρίστηκε. “Ελπίζω να μην το ξαναζήσω ποτέ”.

Πιστεύεται ότι οι μέλισσες μπορεί να επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε μια προσπάθεια επικονίασης καλλιεργειών, με τη βοήθεια μελισσοκόμων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα