“Καρατομήθηκε” ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού

“Καρατομήθηκε” ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού
Στιγμιότυπο από κυβερνητική σύσκεψη υπό την προεδρία του Εμανουέλ Μακρόν AP

Βρήκε "εξιλαστήριο" θύμα για τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου ο Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος έδωσε το πράσινο φως για την καρατόμηση του επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού.

Μετά και τα επεισόδια του προηγούμενου Σαββάτου, η γαλλική κυβέρνηση αποφάσισε να πάρει πιο δραστικά μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης στο Παρίσι.

Οπως μεταδίδει το απόγευμα της Δευτέρας το γαλλικό πρακτορείο ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ πήραν την απόφαση να αντικαταστήσουν τον επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Ντελπίς χρεώνοντάς του ουσιαστικά ότι το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα κάθε Σάββατο.

Το κίνημα παραμένει ενεργό εδώ και τέσσερις μήνες και παρά το γεγονός ότι οι διαδηλωτές είναι αισθητά λιγότεροι σε σχέση με το ξεκίνημα τα επεισόδια δεν λείπουν.

Eπίσης, η κυβέρνηση θα απαγορεύει στο μέλλον τις διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων” εάν διαπιστωθεί ότι έχουν παρεισφρύσει βίαιοι ταραξίες μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Ο Φιλίπ είπε επίσης ότι θα αυξηθεί σημαντικά το πρόστιμο για τη συμμετοχή σε απαγορευμένες διαδηλώσεις, από τα 38 ευρώ σήμερα στα 135 ευρώ.

Το Σάββατο για μία ακόμη φορά το Παρίσι έγινε τόπος έντονων συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών οι οποίες συνοδεύτηκαν από βανδαλισμούς στην Πόλη του Φωτός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα