“Καρφί” του Λούλα για τον Μοράλες

“Καρφί” του Λούλα για τον Μοράλες
O Λούλα μιλάει σε οπαδούς του AP

Παρά την ισχυρή πολιτική τους σχέση, ο Λουίς Ινάσιου Λούλα Ντα Σίλβα άσκησε την κριτική του στον Εβο Μοράλες.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα προέρχεται από την ίδια πολιτική μήτρα με τον Εβο Μοράλες γι’ αυτό και ο Βραζιλιάνος στηρίζει απόλυτα τον Βολιβιανό στον αγώνα που δίνει να αντισταθεί στο πραξικόπημα της αντιπολίτευσης.

Παρά τη φιλία τους όμως και την πολιτική σχέση, ο Λούλα άσκησε δημόσια κριτική στον Μοράλες για την ενέργεια του τελευταίου να διεκδικήσει και τέταρτη πολιτική θητεία. “Ηταν ένα λάθος του φίλου μου του Εβο να προσπαθήσει να γίνει για τέταρτη φορά πρόεδρος” ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του πρώην Βραζιλιάνου προέδρου ο οποίος αποφυλακίστηκε πριν από 15 ημέρες.

Ο ίδιος όμως έσπευσε να συμπληρώσει ότι “αυτό που γίνεται εναντίον του μετά τις εκλογές συνιστά έγκλημα αλλά και πραξικόπημα”. Η ενέργεια του Μοράλες να διεκδικήσει τέταρτη προεδρική θητεία προκάλεσε αντιδράσεις, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος αγνόησε το αποτέλεσμα του σχετικού δημοψηφίσματος και έθεσε υποψηφιότητα λόγω απόφασης υπέρ του από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Στις εκλογές ο Μοράλες εξασφάλισε τη νίκη με 10 μονάδες διαφορά γεγονός που τον έφερνε ξανά στο προεδρικό μέγαρο από τον πρώτο γύρο, ωστόσο η Αντιπολίτευση αμφισβήτηση σφόδρα το αποτέλεσμα και εξώθησε τον Μοράλες αρχικά στην απόφαση διενέργειας νέων εκλογών και εν συνεχεία, κατόπιν απαίτησης του στρατού, στην παραίτησή του από το αξίωμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα