news 24/7

ΒΟΛΙΒΙΑ

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Evo Morales, παρευρίσκεται σε συνάντηση με μέλη του πολιτικού κόμματός του

Βολιβία: Η εκλογική επιτροπή ακύρωσε την υποψηφιότητα του Έβο Μοράλες

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, δεν εκπληρώνει μία από τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητά του. Το τελευταίο διάστημα κατέφυγε στην Αργεντινή, που του πρόσφερε πολιτικό άσυλο.

Ο Έβο Μοράλες.

Βολιβία: Συμμαχία δεξιών υποψηφίων για να μην επιστρέψει ο Μαράλες

"Τύρρανο" χαρακτηρίζει τον Έβο Μοράλες, ένας από τους ηγέτες της δεξιάς που απευθύνει έκκληση για ενότητα μεταξύ των συντηρητικών υποψηφίων ωστε να μην επιστρέψει ο σοσιαλιστής πρώην πρόεδρος.

Ο έκπτωτος πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες

Στην Κούβα για εξετάσεις ο Μοράλες

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του, ο Ε. Μοράλες επιβιβάσθηκε το βράδυ της Κυριακής σε μη προγραμματισμένη πτήση προς την Κούβα, με σκοπό να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις.

Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες

Βολιβία: Υπουργοί τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας της μεταβατικής προέδρου

Την υποψηφιότητα της Τζανίνε Άνιες προωθούν υπουργοί της Βολιβίας για τις εκλογές του Μαΐου. Πώς ανέλαβε τα ηνία η Άνιες και γιατί το σενάριο αυτό μπορεί να διχάσει περισσότερο τα πολιτικά κόμματα της χώρας.

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2019: Ρεκόρ θερμοκρασιών, φλεγόμενη Νοτρ Νταμ και εξεγέρσεις

Τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2019: Ρεκόρ θερμοκρασιών, φλεγόμενη Νοτρ Νταμ και εξεγέρσεις

Λαϊκές εξεγέρσεις σε όλο τον κόσμο, μία Παναγία των Παρισίων που έπειτα από μεγάλη φωτιά καταστράφηκε μερικώς, ρεκόρ από ακραίες θερμοκρασίες και άλλα πολλά. Τα σημαντικότερα γεγονότα που "χάραξαν" το έτος που κλείνει.

Διαδηλωτές στη Βολιβία

Βολιβία: Σταματούν οι αποκλεισμοί δρόμων ενόψει των συνομιλιών μεταξύ της κυβέρνησης και των διαδηλωτών

Κίνηση καλής θέλησης από τους αυτόχθονες στο Ελ Αλτο οι οποίοι σταματούν τους αποκλεισμούς για να αρχίσουν συνομιλίες μεταξύ της μεταβατικής κυβέρνησης και των διαδηλωτών.

Διαδηλωτές στη Βολιβία

Βολιβία: "Χτύπημα" της Αστυνομίας σε πορεία για την κηδεία θυμάτων της

Πορεία για τον άδικο χαμό των οκτώ διαδηλωτών πραγματοποίησε την Πέμπτη ο λαός της Βολιβίας, έχοντας παραμάσχαλα τα φέρετρα των νεκρών. Η Αστυνομία δεν έδειξε τον παραμικρό σεβασμό.

Ταραχές στη Βολιβία

Επεισόδια στη Βολιβία: Οκτώ νεκροί από συγκρούσεις με την αστυνομία

Ο νέος αυτός απολογισμός αυξάνει σε 32 τον αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν τη χώρα μετά τις επίμαχες προεδρικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου.

Διαμαρτυρίες στη Βολιβία

Βολιβία: Οι υποστηρικτές του Μοράλες διαδηλώνουν, η Καθολική Εκκλησία καλεί σε "διάλογο"

Οι υποστηρικτές του Μοράλες διαδηλώνουν ζητώντας να φύγει η μεταβατική δεξιά κυβέρνηση και η καθολική εκκλησία, μετά τον θάνατο 23 ανθρώπων σε ένα μήνα, καλεί σε "διάλογο".

Κάτοικοι Βολιβίας στους δρόμους

Βολιβία: Οι πρώτοι 226 Κουβανοί επαναπατρίστηκαν κατ' απαίτηση της νέας κυβέρνησης

Είναι όλοι τους γιατροί που επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν ραγδαία μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα βολιβιανή μεταβατική κυβέρνηση υπό την Τζανίνε Άνιες.

Ταραχές και διαδηλώσεις στη Βολιβία

Βολιβία: Καταρχήν συμφωνία για τη διοργάνωση νέων προεδρικών εκλογών

Η νέα πρόεδρος της Γερουσίας Μόνικα Έβα Κόπα Μούργα (MAS) ανακοινώνει ότι συνήφθη καταρχήν συμφωνία για τη διοργάνωση νέων προεδρικών εκλογών. Ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στέλνει ειδικό επιτετραμμένο στη χώρα.

Η νέα προσωρινή πρόεδρος της Βολιβίας, Jeanine Anez

Βολιβία: Δεν θα επιτραπεί στον Μοράλες να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές

Δεν επιτρέπει στο Έβο Μοράλες να συμμετέχει στις επόμενες εκλογές καθώς απαγορεύεται να είναι υποψήφιος για τέταρτη συνεχόμενη χρονία, σύμφωνα με τη νέα προσωρινή πρόεδρο Ανιές.

Τζανίνε Άνιες

Βολιβία: Συνεχείς διαδηλώσεις, διορισμός νέας κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών

Η 52χρονη δικηγόρος ορκίστηκε την Τρίτη με τη Βίβλο στα χέρια. Εκτός από τον σχηματισμό κυβέρνησης, η άλλη προτεραιότητα της Άνιες είναι να ορίσει νέα εκλογική επιτροπή ενόψει της προκήρυξης νέων προεδρικών εκλογών.

Έβο Μοράλες

Βολιβία: Ο Μοράλες δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει - Η έκκληση της Ανιές

"Εάν το ζητήσει ο λαός μου, είμαστε διατεθειμένοι να επιστρέψουμε για να αμβλύνουμε την κατάσταση" είπε ο Μοράλες, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Μεξικό. Έκκληση για "ειρηνική μετάβαση" απευθύνει η Ανιές.

Τζανίνε Άνιες

Βολιβία: Πρόεδρος της χώρας η Τζανίνε Άνιες - 7 Νεκροί σε μετεκλογικά επεισόδια

Παρά την έλλειψη απαρτίας στην εθνοσυνέλευση, η Τζανίνε Άνιες αυτοανακηρύχθηκε μεταβατική πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Πραξικόπημα» χαρακτήρισε την κίνηση ο πρώην αρχηγός του κράτους της Βολιβίας, Έβο Μοράλες.

Έβο Μοράλες

Βολιβία: Άσυλο στον Μοράλες προσφέρει το Μεξικό - Υπηρεσιακή πρόεδρος η Τζανίνε Άνιες

Άσυλο προσέφερε το Μεξικό στον Έβο Μοράλες μετά την παραίτησή του από την προεδρία της Βολιβίας. Οι φημολογίες περί έκδοσης εντάλματος σύλληψής του πρώην προέδρου καταρρίφθηκαν από την αστυνομία.