Καρναβάλι Βενετίας: Μάγεψε το "πέταγμα του Αγγέλου"

Το "πέταγμα του Αγγέλου" στο καρναβάλι της Βενετίας
Το "πέταγμα του Αγγέλου" στο καρναβάλι της Βενετίας AP

Χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την πλατεία του Αγίου Μάρκου για να παρακολουθήσουν το παραδοσιακό "πέταγμα του Αγγέλου".

Χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι ντυμένοι με κοστούμια εποχής, παρακολούθησαν την Κυριακή, στη διάσημη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παραδοσιακό «πέταγμα του Αγγέλου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το καρναβάλι της Βενετίας.

Το καρναβάλι της Βενετίας
Το καρναβάλι της Βενετίας AP

«Ένιωσα τόση ενέργεια. Αισθάνθηκα την ενέργεια να ανεβαίνει από τα πόδια μου στο υπόλοιπο σώμα ακόμα κι αν πετούσα στον αέρα. Ένιωθα τα μάτια των ανθρώπων πάνω μου σαν να ήταν ένα μοναδικό και ενιαίο όργανο που δονούταν, σαν μια καρδιά που χτυπούσε» δήλωσε στο AFP-TV η Λίντα Πάνι, ο «άγγελος» στις φετινές εκδηλώσεις.

Το
Το "πέταγμα του Αγγέλου" στο καρναβάλι της Βενετίας AP

«Ήταν φανταστικό. Ένιωθα τον αέρα, τη γη και τη φωτιά πάνω μου», συνέχισε εκστασιασμένη η νεαρή γυναίκα.

Το καρναβάλι της Βενετίας
Το καρναβάλι της Βενετίας AP

«Επομένως, όταν κάποιος ρωτάει, "είστε ευτυχισμένος", είναι περίπλοκο να απαντήσει κανείς. Όμως, εάν η ευτυχία είναι κάτι το τόσο δύσκολο να ορίσει κανείς, εγώ ίσως να πέρασα τα τρία πιο ευτυχισμένα λεπτά της ζωής μου, διότι ήταν κάτι που λαχταρούσα να κάνω από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι» είπε η Λίντα Πάνι.

Το
Το "πέταγμα του Αγγέλου" στο καρναβάλι της Βενετίας AP

Κάθε πρώτη Κυριακή του καρναβαλιού της Βενετίας, το μεσημέρι, μια νεαρή γυναίκα κατεβαίνει "πετώντας" από το καμπαναριό της βασιλικής του Αγίου Μάρκου, κρεμασμένη από ένα καλώδιο, και πετάει κονφετί στους χιλιάδες μεταμφιεσμένους που φορούν μάσκες και κοστούμια εποχής κι έχουν κατακλύσει την πλατεία, για να συναντήσει κατόπιν τον δόγη 80 μέτρα χαμηλότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιταλία, Βενετία, Καρναβάλι
SHARE: