Κάρολος: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του ως βασιλιάς

Κάρολος: Η πρώτη επίσημη φωτογραφία του ως βασιλιάς
Ο Κάρολος Γ΄ AP

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανήρτησε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου. Η αποκωδικοποίηση του γραφείο του.

Το βρετανικό παλάτι έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη φωτογραφία του Βασιλιά Καρόλου στο γραφείο του, να αναλαμβάνει καθήκοντα δίπλα στο δικό του, πλέον, «κόκκινο κουτί».

Ο βασιλιάς, του οποίου η μητέρα, βασίλισσα Ελισάβετ λέγεται ότι παρακολουθούσε το κόκκινο κουτί της κάθε μέρα εκτός από την ημέρα των Χριστουγέννων, φωτογραφήθηκε να εκτελεί τα συνταγματικά του καθήκοντα, σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε την περασμένη εβδομάδα.

Καθισμένος στο γραφείο του, σε ένα δωμάτιο του 18ου αιώνα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, με μια φωτογραφία των γονιών του πίσω του, φαίνεται ιδιαίτερα απασχολημένος υπογράφοντας χαρτιά ως «Charles R», συντομογραφία του Charles Rex, την επίσημη υπογραφή του ως Βασιλιάς.

Όπως γράφει η Telegraph, στο γραφείο μπροστά υπάρχει ένα φθαρμένο αντίγραφο του Σαίξπηρ, από το οποίο πήρε την ατάκα στην πρώτη τηλεοπτική του ομιλία: «May flights of Angels sing thee to thy rest».

Η φωτογράφιση διήρκησε μόλις λίγα λεπτά και εικάζεται ότι αυτή η φωτογραφία ήταν ένα από τα τελευταία καρέ αφού ο Βασιλιάς δεν ποζάρει ουσιαστικά, καθώς φαίνεται να έχει επιστρέψει στη δουλειά.

Κάθεται σε ένα γραφείο από γαλλικό μαόνι του 19ου αιώνα, μπροστά σε ένα πίνακα του Francesco Zuccarelli, που ανήκει στη βασιλική συλλογή.

Το κόκκινο κουτί, το περίφημο «red box» είναι αυτό που περιέχει όλα τα προσωπικά έγγραφα, ενημερώσεις από την κυβέρνηση κλπ. Είναι τοποθετημένο σε σκαμπό από επίχρυσο ξύλο, κατασκευασμένο από τον Henry Williams στα μέσα του 18ου αιώνα.

Στο βάθος διακρίνεται μια χαρακτηριστική ασπρόμαυρη φωτογραφία των γονιών του, της βασίλισσας Ελισάβετ και του δούκα του Εδιμβούργου, που έδωσε το 1951 το τότε νεαρό ζευγάρι στον βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ για τα Χριστούγεννα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα