Κασουλίδης: Ιδιαίτερα απογοητευτικές οι τουρκικές θέσεις για το κεφάλαιο ασφάλεια/εγγυήσεις

Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη, την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

"Δεν μπορούν να αποτελέσουν σημείο εκκίνησης για διαπραγμάτευση" επεσήμανε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών

Οι αρχικές ενδείξεις από πλευράς Τουρκίας, αναφορικά με το κεφάλαιο ασφάλεια/εγγυήσεις, είναι «ιδιαίτερα απογοητευτικές», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Πολίτης», ο κ. Κασουλίδης εκφράζει την βεβαιότητα ότι με τις μέχρι τώρα τουρκικές θέσεις «σίγουρα δεν μπορεί να επιτευχθεί λύση του Κυπριακού».

Δηλαδή, εξηγεί, «από τη μια, διατήρηση του δικαιώματος της επέμβασης μέσα από εγγυήσεις, που να αφορούν μόνον την τουρκοκυπριακή Πολιτεία και, από την άλλη, παρουσία στρατιωτικής βάσεως στην Κύπρο, χωρίς ληξιπροθεσμία».

Την Δευτέρα ο Κύπριος υπουργός θα συμμετάσχει στις εργασίες των Συμβουλίων Εξωτερικών και Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο. Επίσης, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων για το Εμπόριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, στις 17 Οκτωβρίου, θα είναι η Παγκόσμια Στρατηγική της ΕΕ, η μετανάστευση και η Τυνησία. Επιπλέον, σε ανεπίσημο γεύμα εργασίας, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Συρία.

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στις 18 Οκτωβρίου, οι Υπουργοί θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 20ής και 21ης Οκτωβρίου 2016 και στην ενδιάμεση επανεξέταση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ).

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυπριακό, Κύπρος
SHARE:

24Media Network