Στην φυλακή ο "Μr. ThyssenKrupp"

Στην φυλακή ο "Μr. ThyssenKrupp"

Ποινή κάθειρξης 16,5 ετών επιβλήθηκε στον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής θυγατρικής της ThyssenKrupp για την πολύνεκρη τραγωδία του 2007 και την πυρκαγιά που ξέσπασε στα γραφεία. Η φωτιά τότε στοίχισε τη ζωή σε επτά εργαζόμενους. Πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ στην εταιρεία

Ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής θυγατρικής της γερμανικής χαλυβουργίας ThyssenKrupp, Χέραλντ Έσπενχαν, καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Τορίνου σε ποινή κάθειρξης 16,5 ετών την Παρασκευή, αφού κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην υπόθεση της πυρκαγιάς, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή επτά εργαζομένων το 2007.

Άλλα πέντε στελέχη της εταιρίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης άνω των 10 ετών τα τέσσερα σε ποινές κάθειρξης 13,5 ετών, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελία.

Η ίδια η εταιρία καταδικάστηκε στην καταβολή προστίμου 1 εκατ. ευρώ καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι ευθυνόταν για την πυρκαγιά.

"Είμαστε εντελώς ανικανοποίητοι. Αλλά δεν πιστεύω ότι θα αποσπάσουμε πολλά", δήλωσε ένας από τους συνηγόρους της υπεράσπισης μετά την ανάγνωση της απόφασης από την πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Ιανιμπέλι.

Αντίθετα, την απόφαση καλωσόρισε ο δημόσιος κατήγορος Ραφαέλε Γκουαρινιέλο, ο οποίος σημείωσε πως "σημαίνει πολλά για την υγεία και την ασφάλεια των χώρων εργασίας".

Τα τέσσερα στελέχη της ΤίσενΚρουπ που καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 13,5 ετών είναι οι Μάρκο Πούτσι, Γκέραλντ Πρέγκνιτς, Τζιουζέπε Σαλέρνο και Κόσιμο Καφουέρι. Το πέμπτο, ο Ντανιέλε Μορόνι, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών.

Πέραν της επιβολής του προστίμου, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η ιταλική θυγατρική της γερμανικής χαλυβουργίας δεν θα εισπράττει χρήματα από κρατικές συμβάσεις για χρονική περίοδο έξι μηνών.

Ακόμη, της επιβλήθηκε να δημοσιεύσει ιδίοις εξόδοις την απόφαση στις μεγάλες ιταλικές εφημερίδες, ενώ της απαγορεύθηκε να διαφημίζει τα προϊόντα της στη χώρα για έξι μήνες.

SHARE:

24Media Network