Καταγγελία του HDP για βασανιστήρια νεαρών μελών του στην Κωνσταντινούπολη

Καταγγελία του HDP για βασανιστήρια νεαρών μελών του στην Κωνσταντινούπολη
Αστυνομία έξω από τα γραφεία του HDP Arti Gercek

Το HDP με ανακοίνωσή του την Τρίτη κατήγγειλε ότι οι τουρκικές αρχές βασάνισαν μέλη της Συνέλευσης Νέων του κόμματος που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματική έρευνα. Ο ένας από αυτούς δεν μπορεί καν να περπατήσει.

Στην καταγγελία ότι βασανίστηκαν μέλη της Συνέλευσης Νέων του Κόμματος από τις αστυνομικές δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη προχώρησε την Τρίτη το HDP.

Το αριστερό φιλοκουρδικό κόμμα της Τουρκίας τόνισε συγκεκριμένα ότι τα μέλη αρχικά συνελήφθησαν σε πολλές πόλεις και εν συνεχεία άπαντες, 36 άτομα, οδηγήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη.

Εκεί, όσοι αρνήθηκαν τη σωματική έρευνα, υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια, γεγονός που τους ώθησε στην απόφαση να αρχίσουν απεργία πείνας μέσα στα κελιά για να διαμαρτυρηθούν.

Η επικοινωνία με τους δικηγόρους τους απαγορεύτηκε ενώ την Δευτέρα οι κρατούμενοι οδηγήθηκαν στο δικαστήριο κάτι που θα παρατείνει την κράτησή τους.

Μετά την επιστροφή από τα δικαστήρια οι αρχές θέλησαν να κάνουν και πάλι σωματική έρευνα. Ενας από τους κρατούμενους, ο Μετίν Γιλμάζ, αρνήθηκε με συνέπεια να μεταφερθεί στην απομόνωση και να βασανιστεί. Σύμφωνα με το δικηγόρο του “δεν μπορεί καν να περπατήσει από τους βασανισμούς”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα