Καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησης

Καταγγέλλει τις συνθήκες κράτησης

Ο συνήγορος της  Γιούλια Τιμόσενκο, η οποία πρόσφατα μεταφέρθηκε σε σωφρονιστική κοινότητα στα ανατολικά της χώρας, κατήγγειλε τις νέες συνθήκες κράτησης της, τονίζοντας ότι το κελλί της φωτίζεται και παρακολουθείται από κάμερες επί 24ώρου βάσεως.

"Προκειμένου να εγγυώμεθα την ατομική ασφάλεια και να ελέγχουμε τους κρατουμένους, όλα τα κελλιά είναι εφοδιασμένα με συστήματα βιντεοπαρακολούθησης και νυκτερινού φωτισμού", τονίζει στην ιστοσελίδα της η διοίκηση των φυλακών.

Αντιδρώντας, ο δικηγόρος της Τιμόσενκο, ο βουλευτής Σεργκέι Βλασένκο, χαρακτήρισε τις συνθήκες κράτησης ως "βασανιστήριο".

Η κρατούμενη, η οποία κατά τον ίδιο μόλις και μετά βίας μπορεί να βαδίσει, λόγω των προβλημάτων στη μέση της, δεν κατορθώνει να κοιμηθεί εξαιτίας των φώτων που μένουν ανοικτά όλη τη νύκτα, δήλωσε.

Ωστόσο, από την πλευρά της, η διοίκηση του κέντρου κράτησης τονίζει πως τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται στα κελλιά όλων ανεξαιρέτως των κρατουμένων και πως το φως είναι αρκούντως ασθενές για να διαταράσσει τον ύπνο.

Η Τιμόσενκο, που έχει οδηγηθεί στις φυλακές από τον περασμένο Αύγουστο, έχει καταδικασθεί σε επτάχρονη κάθειρξη για τις συμφωνίες που υπέγραψε, όταν ήταν πρωθυπουργός, με τη Ρωσία για την παροχή στη χώρα φυσικού αερίου, οι οποίες κρίθηκαν ασύμφορες για την Ουκρανία. Η ίδια έχει να αντιμετωπίσει και άλλες διώξεις, των οποίων την εγκυρότητα έχει καταγγείλει θεωρώντας της μεθοδευμένες από τον νυν πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς, ο οποίος θέλει να την απομακρύνει, ως αντίπαλο δέος, από την πολιτική κονίστρα.

SHARE:

24Media Network