Κατάρρευση κτιρίου στη Νιγηρία: Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν δύο επιζώντες

Κατάρρευση κτιρίου στη Νιγηρία: Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν δύο επιζώντες
Κατάρρευση κτιρίου στη Νιγηρία AP Photo/Sunday Alamba

Επτά άτομα έχουν ανασυρθεί ζωντανοί μετά από κατάρρευση κτιρίου στη Νιγηρία. Δεκάδες εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια.

Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν σήμερα δύο επιζώντες που είχαν εγκλωβιστεί στα ερείπια ενός υπό κατασκευή ουρανοξύστη, ο οποίος κατέρρευσε χθες, Δευτέρα, στο Λάγκος, την οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, εγκλωβίζοντας στα συντρίμμια του δεκάδες εργαζομένους στο εργοτάξιο.

Τουλάχιστον 7 νεκροί και 7 επιζώντες έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στα ερείπια του υπό ανέγερση κτιρίου των 21 ορόφων, σύμφωνα με τον Ιμπραχίμ Φαρίνλογε, έναν αξιωματούχο της Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων (Nema).

Το υπό ανέγερση κτίριο των 21 ορόφων που βρίσκεται σε μια από τις πιο πολυτελείς λεωφόρους του Λάγκος, στην συνοικία Ικόγι, κατέρρευσε χθες, Δευτέρα, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδος) την ώρα που δεκάδες εργαζόμενοι βρισκόντουσαν στο εργοτάξιο.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι σπάνιες στη Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, όπου εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε ετοιμόρροπα κτίρια και ο οικοδομικός κανονισμός παραβιάζεται συχνά.

Η αστυνομία του Λάγκος ανακοίνωσε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να διευκρινιστούν τα αίτια της κατάρρευσης, αλλά αξιωματούχος της Nema δήλωσε ότι έγιναν παραβάσεις κατά την κατασκευή του κτιρίου.

“Θα επιτεθούμε στη ρίζα του προβλήματος για να αποφευχθεί η επανάληψη” μιας τέτοιας τραγωδίας, δήλωσε ο αξιωματούχος Φέμι Οκέ-Οσανγίντολου.

Σήμερα το πρωί την ώρα που τα σωστικά συνεργεία με τη συνδρομή δύο εκσκαφέων αναζητούσαν επιζώντες στα ερείπια του κτιρίου, στην άλλη πλευρά του δρόμου ο 65χρονος Μόουζες Ολάντιπο περίμενε με αγωνία νέα για την τύχη του 50χρονου γιου του και πατέρα τριών παιδιών.

Όταν κατέρρευσε το κτίριο, ο γιος του “είχε μόλις φτάσει εδώ για να επισκεφθεί έναν φίλο του προτού αναχωρήσει αεροπορικώς για να επιστρέψει στις ΗΠΑ, όπου ζει”, είπε ο Ολάντιπο, ο οποίος είχε καθίσει στο έδαφος περιμένοντας να μάθει για την τύχη του γιου του.

“Χθες έσωσαν έναν άνδρα. Νόμιζα ότι ήταν αυτός, αλλά όχι (…) ακόμη ελπίζω”, συνέχισε.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα