Κατάρριψη Boeing στο Ιράν: Νέο βίντεο στη δημοσιότητα - Εκτοξεύθηκαν δυο πύραυλοι

Κατάρριψη Boeing στο Ιράν: Νέο βίντεο στη δημοσιότητα - Εκτοξεύθηκαν δυο πύραυλοι

Δύο ρουκέτες και όχι μια εκτοξεύθηκαν κατά του ουκρανικού αεροσκάφος από ιρανική στρατιωτική βάση σκοτώνοντας 176 άτομα.

Σοκ προκαλεί το νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει να εκτοξεύονται κατά του ουκρανικού Boeing στο Ιράν δύο ρουκέτες και όχι μόνο μία όπως ήταν οι αρχικές εκτιμήσεις.

Στo βίντεο, το οποίο ανέβηκε στο YouTube από Ιρανό χρήστη την Τρίτη και πιστοποιήθηκε για την αυθεντικότητά του από τους New York Times, φαίνονται δυο ιρανικοί πύραυλοι να πλήττουν το αεροσκάφος. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από ιρανική βάση περίπου οκτώ μίλια μακριά από το αεροπλάνο.

Με το βίντεο αυτό λύνονται κάποιες απορίες που είχαν εκφραστεί όσον αφορά στο γιατί ο αναμεταδότης του αεροπλάνου σταμάτησε να λειτουργεί, δευτερόλεπτα πριν χτυπηθεί από τον πύραυλο. Ο πρώτος πύραυλος απενεργοποίησε τον αναμεταδότη και 23 δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε ο δεύτερος πύραυλος.

Κανένας πάντως από τους δύο πυραύλους δεν έριξε κατευθείαν το αεροπλάνο. Στο νέο βίντεο φαίνεται το Boeing να είναι τυλιγμένο στη φωτιά και να γυρίζει προς τα πίσω, προς το διεθνές αεροδρόμιο της Τεχεράνης. Λίγα λεπτά αργότερα εκρήγνυται και συντρίβεται στο έδαφος, πέφτοντας κοντά στο χωριό Καλάι Αμπάντ.

Όπως επιβεβαίωσαν οι New York Times, το νέο βίντεο καταγράφηκε από κάμερα στην οροφή ενός κτιρίου κοντά στο χωριό Μπιντκάνε, τέσσερα μίλια μακριά από την ιρανική στρατιωτική βάση. Να θυμίσουμε ότι λίγες μέρες μετά, την ευθύνη για την κατάρριψη του ουκρανικού Boeing ανέλαβαν οι Φρουροί της Επανάστασης. Μέχρι εκείνη τη στιγμή το Ιράν αρνιόταν πεισματικά οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα, παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις. Αποτέλεσμα ήταν να πυροδοτηθεί λαϊκός ξεσηκωμός στη χώρα, με διαδηλωτές να ζητούν την παραίτηση των ηγετών.

Δείτε το πρώτο βίντεο που είχε δει το φως, με τον άνθρωπο που το δημοσίευσε να είναι υπό κράτηση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ιράν, Boeing, Ουκρανία
SHARE: