Κατάρριψη Su-24: Αδύνατο να διαβαστεί το μαύρο κουτί με τα ρωσικά μέσα

Κατάρριψη Su-24: Αδύνατο να διαβαστεί το μαύρο κουτί με τα ρωσικά μέσα
© ANADOLU

Το υπουργείο Άμυνας Ρωσίας, αδυνατεί να "διαβάσει" το μαύρο κουτί του Su-24 που καταρρίφθηκε από τους Τούρκους. Αναμένεται να χρειαστεί τη βοήθεια εξειδικευμένων ινστιτούτων

Η ανάκτηση δεδομένων από το μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους που καταρρίφθηκε από την τουρκική πολεμική αεροπορία είναι αδύνατη με τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η Μόσχα, καθώς έχουν υποστεί σοβαρή ζημιά οι κάρτες μνήμης και θα χρειαστεί η βοήθεια επιστημονικών ινστιτούτων που διαθέτουν προηγμένη τεχνολογία ανάκτησης και αποκωδικοποίησης δεδομένων, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το θέμα, ο αντιπτέραρχος Σεργκέι Μπαϊνέτοφ, που είναι επικεφαλής της υπηρεσίας ασφάλειας πτήσεων του υπουργείου Άμυνας, είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η βοήθεια εξειδικευμένων ρωσικών ινστιτούτων που έχουν τα μέσα για να "διαβάσουν" τα δεδομένα.

"Δυστυχώς, η δουλειά αυτή θα πάρει πολύ καιρό όμως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την ολοκληρώσουμε", πρόσθεσε.

Το ρωσικό Su-24, που φέρεται ότι είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο ενώ πραγματοποιούσε πτήση στη Συρία, καταρρίφθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015 από ένα τουρκικό μαχητικό F-16.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωσία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρωσία: Ανακοινώσεις για τα μαύρα κουτιά του Su-24

Η στιγμή που το ρωσικό υποβρύχιο εκτοξεύει πυραύλους κατά των τζιχαντιστών

SHARE:

24Media Network