Κένυα: Έκρηξη φορτηγού καυσίμων – Πληροφορίες για 13 νεκρούς

Κένυα: Έκρηξη φορτηγού καυσίμων – Πληροφορίες για 13 νεκρούς
Φονική έκρηξη βυτιοφόρου στην Κένυα 2021 John Muchucha/AP Photo

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα ανατρεπόμενο βυτιοφόρο έπιασε φωτιά και εξερράγη σε αυτοκινητόδρομο στη δυτική Κένυα.

Φονική έκρηξη σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (17/7) στο Ναϊρόμπι στην Κένυα, όταν ένα φορτηγό που μετέφερε καύσιμα και είχε ανατραπεί, εξερράγη σε αυτοκινητόδρομο στη δυτική Κένυα, παρασέρνοντας στον θάνατο τουλάχιστον 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία και τις δηλώσεις του αρχηγού της αστυνομίας, Τσαρλς Τσάχα, “μετρήσαμε δώδεκα πτώματα στο σημείο. Ένα ακόμα άτομο πέθανε στο νοσοκομείο αφού υπέκυψε στα τραύματά του”.

Τα θύματα φαίνεται πως έσπευσαν να μεταφέρουν το καύσιμο που διέρρεε μετά την ανατροπή του φορτηγού, όταν αυτό εξερράγη, ενώ το δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Μάλαγκα, 315 χιλιόμετρα περίπου βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι, στον πολυσύχναστο δρόμο μεταξύ Κισούμου και συνόρων με την Ουγκάντα.

“Το βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ τα θύματα προσπαθούσαν να μεταφέρουν το καύσιμο που έτρεχε. Πολλοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, ανάμεσά τους και νεαρά παιδιά”, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο δυο ώρες μετά τη φονική έκρηξη για να σβήσουν την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Το 2009, κοντά στο Μόλο (150 χιλιόμετρο βορειοδυτικά του Ναϊρόμπι), 122 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη βυτιοφόρου που μετέφερε βενζίνη ενώ είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το όχημα, το οποίο είχε εμπλακεί σε δυστύχημα, για να συλλέξουν καύσιμα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα