Κίεβο: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ρωσική πυραυλική επίθεση

Διαβάζεται σε 2'
Κίεβο: Τουλάχιστον 30 νεκροί σε ρωσική πυραυλική επίθεση
Πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν μια πυρκαγιά μετά από ρωσική επίθεση. AP Photo/Yevhen Titov

Ο απολογισμός μίας από τις μεγαλύτερες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις ξεπερνά τους 30 νεκρούς και τους 120 τραυματίες.

Μία από τις μεγαλύτερες πυραυλικές επιθέσεις από την αρχή του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022, εξαπέλυσε σήμερα, Παρασκευή 29/12, η Ρωσία στο Κίεβο, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 30 νεκρούς.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκτός από τους νεκρούς υπάρχουν 120 τραυματίες ενώ η πυραυλική επίθεση έπληξε πολυκατοικίες στο Κίεβο, στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας και ένα μαιευτήριο. Μόνο στο Κίεβο σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τραυματίστηκαν 30, έπειτα από καταστροφές σε πολυκατοικίες και άλλα κτίρια.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η Ουκρανία υποστήριζε πως η Ρωσία δημιουργεί απόθεμα πυραύλων ώστε να εξαπολύσει μεγάλη αεροπορική επίθεση στο ενεργειακό σύστημα«Είναι προφανές ότι με τα αποθέματα πυραύλων που το επιτιθέμενο κράτος διαθέτει, μπορεί και θα συνεχίσει να εξαπολύει τέτοιες επιθέσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρούστεμ Ουμέροφ, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Εκτός από το Κίεβο, νεκροί έπεσαν και οκτώ άνθρωποι στη Ζαπορίζια και 13 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης, επλήγησαν επίσης πολιτικές υποδομές. Στην κεντρική περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ, οι νεκροί ανέρχονται στους έξι καθώς η επίθεση έπληξε ένα εμπορικό κέντρο, ένα σπίτι και ένα εξαώροφο κτίριο. Παράλληλα σύμφωνα επίσης με δηλώσεις του, από την επίθεση προκλήθηκε φωτιά σε μια μαιευτική κλινική.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Οδησσό και τουλάχιστον 22 τραυματίστηκανένας άνθρωπος σκοτώθηκε όταν επλήγη μια πολυώροφη πολυκατοικία στην πόλη Λβιβ και 30 τραυματίστηκαν, είπε ο περιφερειακός κυβερνήτης, ενώ τρία σχολεία και ένα νηπιαγωγείο υπέστησαν εξίσου ζημιές.

Τέλος, στο Χάρκοβο καταστράφηκε μία αποθήκη, μια βιομηχανική εγκατάσταση, ιατρικές εγκαταστάσεις και μια αποθήκη μεταφορών και τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ 13 τραυματίστηκαν.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα