Σάλος στην Κίνα: Γυναίκα συνελήφθη γιατί φορούσε ιαπωνικό κιμονό

Σάλος στην Κίνα: Γυναίκα συνελήφθη γιατί φορούσε ιαπωνικό κιμονό
Γυναίκα με ιαπωνικό κιμονό Getty Images

Πολλές είναι οι αντιδράσεις στην Κίνα, μετά τη σύλληψη μιας γυναίκας, επειδή φορούσε ιαπωνικό κιμονό και περούκα δημοσίως.

Γυναίκα στην Κίνα καταγγέλλει πως συνελήφθη, κατηγορούμενη για «πρόκληση καυγάδων και προβλημάτων» επειδή φορούσε ιαπωνικό κιμονό και έβγαζε φωτογραφίες σε δρόμο της περιοχής Σουτσόου.

Η γυναίκα φορούσε το κιμονό και μια περούκα, ενώ έκανε cosplaying ως χαρακτήρας από τη σειρά manga “Summer Time Rendering”. Αστυνομικός την πλησίασε, καθώς εκείνη και ο φωτογράφος της τραβούσαν φωτογραφίες.

Η στιγμή κατεγράφη σε βίντεο και έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο. Η γυναίκα ξεκαθάρισε πως κάνει φωτογράφηση, αλλά ο ένστολος της απάντησε: «Εάν ερχόσουν εδώ φορώντας χανφού (παραδοσιακό κινεζικό φόρεμα) δεν θα το έλεγα. Αλλά, φοράς κιμονό και είσαι Κινέζα. Είσαι Κινέζα, δεν είσαι;»

Όπως μεταδίδει ο Guardian, όταν η γυναίκα ρώτησε τον αστυνομικό γιατί της μιλάει σε αυτόν τον τρόπο, εκείνος απάντησε πως θεωρείται ύποπτη ταραξίας.

Σημειώνεται ότι οι αρχές στην Κίνα χρησιμοποιούν συχνά αυτή την κατηγορία για αντιφρονούντες, δημοσιογράφους και ακτιβιστές.

Τα πλάνα του βίντεο δείχνουν τον ένστολο να αρπάζει τη γυναίκα και να την απομακρύνει.

Όπως εξήγησε η ίδια, την πήγαν στο τμήμα για ανάκριση και κρατήθηκε για περίπου πέντε ώρες, έως τη μία τα ξημερώματα. Έψαξαν το κινητό της και κατέσχεσαν το κιμονό. Όπως είπε, την «εκπαίδευσαν» και τη διέταξαν να μην συζητήσει το περιστατικό στο διαδίκτυο.

Το βίντεο έχει περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές και έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στα social media της χώρας, όπου παρατηρείται άνοδος του εθνικιστικού αισθήματος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version