Κίνα: Η κορεατική κρίση δεν λύνεται μόνο με κυρώσεις

German Foreign Minister Sigmar Gabriel, left, shakes hands with Chinese State Councilor Yang Jiechi before their meeting at Diaoyutai State Guesthouse Sunday, Sept. 17, 2017 in Beijing, China. (Lintao Zhang/Pool Photo via AP)
German Foreign Minister Sigmar Gabriel, left, shakes hands with Chinese State Councilor Yang Jiechi before their meeting at Diaoyutai State Guesthouse Sunday, Sept. 17, 2017 in Beijing, China. (Lintao Zhang/Pool Photo via AP) AP

Την ώρα που ο κινέζος ΥΠΕΞ τόνιζε την ανάγκη διαλόγου για το κορεατικό ζήτημα στον Γερμανό ομόλογό του, η Σεούλ ανακοίνωσε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πιονγιανγκ

Όλο και πιο σοβαρή γίνεται η κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο και δεν πρέπει να βγει εκτός ελέγχου, φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γουάνγκ Γι, στον γερμανό ομόλογό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

Η λύση στο κορεατικό ζήτημα δεν μπορεί να βασίζεται αποκλειστικά στην επιβολή κυρώσεων και όχι στις συνομιλίες, τόνισε ο κινέζος ΥΠΕΞ, κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Ν. Κορέα: Πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Πιονγιάνγκ

Πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 8 εκατ. δολαρίων για την Β. Κορέα ενέκρινε η Σεούλ.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό υπουργείο Ενοποίησης, η βοήθεια αυτή θα χορηγηθεί στο πλαίσιο πολιτικής βοήθειας προς την Β. Κορέα, η οποία δεν επηρεάζεται από την ένταση στη Χερσόνησο και τις σκληρές κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τον ΟΗΕ.

Βοήθεια οικονομικού ύψους 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε προϊόντα διατροφής, ετοιμάζεται να αποστείλει η Σεούλ, για τα παιδιά και τις έγκυες γυναίκες, μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (World Food Programme) του ΟΗΕ, ενώ δρομολογείται η αποστολή φαρμακευτικής βοήθειας οικονομικού ύψους 3,5 εκατομμύρια δολάρια μέσω της UNICEF.

Η ακριβής ημερομηνία αποστολής της βοήθειας, όπως και το μέγεθος της θα επιβεβαιωθούν αργότερα, σύμφωνα με το ίδιο υπουργείο.

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ, Φωτογραφία: Lintao Zhang/Pool Photo via AP

SHARE:

24Media Network