Κίνα: Τέταρτο κρούσμα πανώλης καταγράφεται στη χώρα αυτόν τον μήνα

Γιατρός ετοιμάζει τη σύριγγα για εμβολιασμό

Ένας βοσκός κυκλοφορούσε στην περιοχή που είχαν εντοπιστεί πηγές πανώλης. Λίγες ημέρες μετά διαγνώσθηκε με την ασθένεια. Η υγεία του βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ανέφεραν σήμερα ένα νέο κρούσμα βουβωνικής πανώλης στην περιοχή της βόρειας Έσω Μογγολίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων της πανώλης σε τέσσερα από τις αρχές του μήνα.

Ένας βοσκός στην κομητεία Σιζιουάνγκ διαγνώστηκε με τη νόσο σε ένα τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την επιτροπή υγείας της Εσωτερικής Μογγολίας.

ADVERTISING

Προτού διαγνωστεί, ο βοσκός κυκλοφορούσε σε μια περιοχή όπου είχαν εντοπιστεί πηγές της πανώλης, ανέφερε η ανακοίνωση.

Η υγεία του βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση μετά την θεραπεία του σε τοπικό νοσοκομείο και τέσσερα άλλα πρόσωπα τέθηκαν σε καραντίνα.

Η βουβωνική πανώλη, που ήταν γνωστή ως "Μαύρος Θάνατος" στον Μεσαίωνα, είναι μια ιδιαίτερα μεταδοτική και συχνά μοιραία ασθένεια, η οποία μεταδίδεται κυρίως από τα τρωκτικά.

Μια πιο φονική παραλλαγή της είναι η πνευμονική πανώλη.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα τρεις άνθρωποι από την Έσω Μογγολία νοσηλεύτηκαν για πανώλη και στις δύο από αυτές τις περιπτώσεις είχαν καταναλώσει κρέας άγριου ζώου. Δύο από αυτούς διαγνώστηκαν με πνευμονική πανώλη και ένας με βουβωνική.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει στην αρχή ότι τα δύο κρούσματα δεν συνδέονται.

Το τελευταίο καταγεγραμμένο κρούσμα δεν σημειώθηκε στην ίδια περιοχή της Έσω Μογγολίας με τα δύο προηγούμενα και μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί θάνατος ως αποτέλεσμα της νόσου.

Τα κρούσματα πανώλης δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα, αλλά οι επιδημίες της νόσου είναι όλο και σπανιότερες. Από το 2009 ως το 2018 η Κίνα έχει αναφέρει μόλις 26 κρούσματα και 11 θανάτους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνα
SHARE:

24Media Network