Κίνα: Το λαθρεμπόριο του παγκολίνου καλά κρατεί παρά την κυβερνητική δέσμευση

Κίνα: Το λαθρεμπόριο του παγκολίνου καλά κρατεί παρά την κυβερνητική δέσμευση
Ο Παγκολίνος AP

Παρά τη διεθνή δέσμευση που ανέλαβε η κινέζικη κυβέρνηση, το λαθρεμπόριο παγκολίνου δεν έχει περιοριστεί ούτε στο ελάχιστο.

H κινεζική κυβέρνηση είχε αναλάβει τη δέσμευση να περιορίσει το εμπόριο του παγκολίνου ο οποίος, εκτός των άλλων, είχε ενοχοποιηθεί και ως “ξενιστής” του κορονοϊού χωρίς κάτι τέτοιο τελικά να επιβεβαιωθεί επιστημονικά.

Οπως και να έχει όμως, το συνεχές κυνήγι του είδους στην Κίνα (κυρίως για φαρμακευτικούς σκοπούς καθώς η παραδοσιακή κινέζικη ιατρική πιστεύει ότι μία ουσία τους βοηθάει τις γυναίκες να αυξήσουν το γάλα τους) απειλεί τους παγκολίνους με εξαφάνιση.

Ομως,παρά τα μέτρα, ανεξάρτητη αρχή διαπίστωσε πρόσφατα ότι είδη παγκολίνου πωλούνται σε όλες τις γνωστές ιντερετικές πλατφόρμες ενώ κινεζικές φαρμακευτικές εταιρίες εξακολουθούν να διαφημίζουν τα σχετικά προϊόντα χωρίς μάλιστα καμία προφύλαξη.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο 200.000 παγκολίνοι καταναλώνονται στην Ασία με την Κίνα να είναι η κύρια αγορά που απορροφά τα εμπορεύματα με δεύτερη την αντίστοιχη του Βιετνάμ. Είναι επίσης σαφές ότι ένας μεγάλος όγκος προϊόντος προέρχεται από λαθρεμπόριο που έτσι και αλλιώς στην Ασία είναι διαδεδομένο σε ότι αφορά τα είδη άγριας ζωής.

Η Κίνα ανακοίνωσε νωρίτερα εφέτος ότι ο παγκολίνος αφαιρείται από τις επίσημες λίστες των προϊόντων της κινεζικής ιατρικής, ωστόσο η δέσμευση αποδείχθηκε κενό γράμμα όπως υποστήριξε η έρευνα που επικαλεστήκαμε και παραπάνω.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα