Κίνα: Τρενάκι σε λούνα παρκ “κόλλησε” ανάποδα για 30 λεπτά λόγω διακοπής ρεύματος

Κίνα: Τρενάκι σε λούνα παρκ “κόλλησε” ανάποδα για 30 λεπτά λόγω διακοπής ρεύματος
Τρενάκι σε λούνα παρκ της Κίνας Twitter@PDChina

Εκτός από την "τρελή" κούρσα και το μεγάλο ύψος, οι επιβάτες σε τρενάκι λούνα πάρκ στην Κίνα κλήθηκαν να διαχειριστούν και ένα δυσάρεστο απρόοπτο αφού ξαφνικά βρέθηκαν "κρεμασμένοι" ανάποδα επί 30 λεπτά.

Ας υποθέσουμε ότι χρειάζεστε μία έκρηξη αδρεναλίνης και παίρνετε την απόφαση να ανεβείτε σε ένα από τα γρήγορα τρενάκια (roller coaster) λούνα παρκ που ανεβαίνουν σε μεγάλο ύψος και σημειώνουν ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τα 180 χλμ/ώρα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Και κάπου εκεί και ενώ είστε ανάποδα, το τρενάκι σταματάει και για παραπάνω από 20 λεπτά βρίσκεστε κρεμασμένοι 20 περίπου μέτρα πάνω από τη Γη.

Αυτό βίωσαν οι επιβάτες σε τρενάκι σε λούνα παρκ της επαρχίας Χεμπέι στην Κίνα όταν έμειναν στον αέρα ανάποδα λόγω διακοπής ρεύματος για αρκετά λεπτά.

Βίντεο που έγινε viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ημέρες δείχνει το τρενάκι του λούνα παρκ να κινείται προς την κορυφή όταν ξαφνικά σταματά, με τους ειδικούς να αποδίδουν τη διακοπή ρεύματος σε υπερφόρτωση του δικτύου λόγω καύσωνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κίνα περνάει την πιο μακρά περίοδο υψηλών θερμοκρασιών από το 1961, όπως αναφέρει η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Τζιανγκσού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, που η θερμοκρασία του οδοστρώματος φτάνει σε σημεία τους 68 βαθμούς Κελσίου. Οι τοπικές αρχές έχουν προειδοποιήσει τους οδηγούς για τον κίνδυνο να σκάσουν ελαστικά οχημάτων.

Παράλληλα ξαφνικές πλημμύρες έπληξαν την Τετάρτη το βορειοδυτικό και άνυδρο συνήθως, τμήμα της Κίνας. Ο απολογισμός των νεκρών από αυτές, ο οποίος αναθεωρήθηκε προς τα πάνω σήμερα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 18, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 13, σύμφωνα με το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι πλημμύρες αυτές προκάλεσαν σε ορεινή ζώνη κατολισθήσεις και εξέτρεψαν τη ροή ποταμού.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα