Κινδυνεύει η ζωή βουλευτή του HDP - Σε απεργία πείνας εδώ και 57 ημέρες

Η βουλευτής του HDP

Η Λεϊλα Γκιουβέν, βουλευτής του HDP, έχει συμπληρώσει ήδη 57 ημέρες απεργίας πείνας στις τουρκικές φυλακές και η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η Λεϊλα Γκιουβέν , βουλευτής του φιλοκουρδικού, αριστερού κόμματος HDP, είναι σε απεργία πείνας εδώ και 57 ημέρες στις τουρκικές φυλακές και πλέον η ζωή της βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Η βουλευτής δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τους δικηγόρους που πήγαν να τη δουν στη φυλακή. Ο δικηγόρος της Γκιουβέν στην τελευταία του επίσκεψη στις 30 Δεκεμβρίου,είπε πως η πελάτισσά του δεν μπόρεσε να τον δει λόγω της επιδείνωσης της υγείας της.

Οι δικηγόροι, που συναντήθηκαν με άλλους κρατούμενους στο ίδιο κελί, τόνισαν επίσης πως η Γκιουβέν έχει χάσει αρκετό βάρος. Ήταν ακόμα ευαίσθητη στο φως και τον ήχο, είχε πονοκεφάλους και ζαλάδες, δυσκολευόταν να περπατήσει και να μιλήσει, υπέφερε από κούραση, υπέρταση και κράμπες στο στομάχι.

ADVERTISING

Τα συμπτώματα δείχνουν πως η Γκιουβέν, την 57 η ημέρα της απεργίας πείνας της, βρίσκεται σε μεγάλο και άμεσο κίνδυνο.

Εν τω μεταξύ, το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καλεί σε σχετική πορεία διαμαρτυρίας για το Σάββατο 5 Ιανουαρίου.

"Καλουμε όλους τους αλληλέγγυους/αλληλέγγυες συντρόφους/συντρόφισσες στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Γενάρη ώρα 15:00 στην Πλατεία Συντάγματος. Θα ακολουθήσει πορεία προς την τουρκική πρεσβεία" τονίζεται χαρακτηριστικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρκία
SHARE:

24Media Network