Κίνηση ματ από Γιανουκόβιτς: Προτείνει την πρωθυπουργία στην αντιπολίτευση

Κίνηση ματ από Γιανουκόβιτς: Προτείνει την πρωθυπουργία στην αντιπολίτευση

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πρότεινε στους δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης να αναλάβουν κορυφαία κυβερνητικά αξιώματα. Έτοιμος ο Γιανουκόβιτς να τροποποιήσει το Σύνταγμα. Τεταμένο εξακολουθεί να είναι το κλίμα στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς πρόσφερε σε δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης να αναλάβουν κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις σήμερα, όπως αναφέρει μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της ουκρανικής προεδρίας, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές για να αναζητήσουν έναν τρόπο διευθέτησης της όλο και πιο βίαιης πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Η ανακοίνωση αυτή ανέφερε ότι στον πρώην υπουργό Εθνικής Οικονομίας Αρσένι Γιάτσενγιουκ προσφέρθηκε να αναλάβει το θώκο του πρωθυπουργού και στον Βιτάλι Κλίτσκο, έναν γνωστό διεθνώς πυγμάχο, η θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αρμόδιου για ανθρωπιστικά θέματα.

Εάν ο Γιάτσενγιουκ αποδεχθεί την προσφορά αυτή ο πρόεδρος είναι έτοιμος να αποδεχθεί την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μικόλα Αζάροφ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Την ίδια πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ επικαλούμενο δηλώσεις της υπουργού Δικαιοσύνης Γελένα Λούκας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας, ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς είναι επίσης έτοιμος να εξετάσει το ενδεχόμενο να τροποποιηθεί το Σύνταγμα της Ουκρανίας για να μειωθούν οι εξουσίες του.

Ο Γιάτσενγιουκ, ο επικεφαλής του κόμματος της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης Γιούλιας Τιμοσένκο, όπως και η υπόλοιπη αντιπολίτευση, αξίωνε την τροποποίηση του Συντάγματος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χάος στην Ουκρανία: Υπέκυψε στα τραύματά του ένας διαδηλωτής

Βίντεο: Χτυπούν και εξευτελίζουν διαδηλωτή στην Ουκρανία. Γυμνός στους -14 βαθμούς Κελσίου

SHARE:

24Media Network