Κυπριακό: “Επίλυση ή τώρα ή ποτέ”, λέει κορυφαίος αξιωματούχος του ΟΗΕ

Διαβάζεται σε 1'
Κύπρος
Κύπρος AP Photo

Ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, δήλωσε πως ο χρόνος για να διευθετηθεί το Κυπριακό ζήτημα τελειώνει.

Οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού φτάνουν σε μια κρίσιμη στιγμή, δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ, καθώς προέτρεψε τους ηγέτες και των δύο πλευρών να δείξουν πολιτικό θάρρος με την φράση: “Ή τώρα ή ποτέ”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο Κόλιν Στιούαρτ, ο ειδικός εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, με αφορμή την επέτειο για τα 60 χρόνια από την άφιξη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στο νησί, η οποία πλησιάζει, δήλωσε πως ο χρόνος τελειώνει για να διευθετηθεί το Κυπριακό ζήτημα.

«Πρέπει να αδράξουμε όποιες ευκαιρίες έχουμε, όσο μικρές και αν είναι. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία”, είπε σε ομάδες της κοινωνίας των πολιτικών.

“Ξέρω πόσο σκληρά έχετε δουλέψει όλοι και πόσο κουρασμένοι είστε, αλλά είναι ή τώρα ή ποτέ”, πρόσθεσε.

Τον Ιανουάριο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, διόρισε έναν Κολομβιανό διπλωμάτη ως προσωπικό του απεσταλμένο για την Κύπρο, μια κίνηση που ο Στιούαρτ περιέγραψε ως “τεράστια ευκαιρία”.

“Δεν σημαίνει ότι θα λυθεί, αλλά σημαίνει ότι αυτή είναι μια στιγμή από την οποία μπορούμε να βγάλουμε κάτι, αν το θέλουμε”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα