Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού Γιάννης Γιαννάκης
philenews.com

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκης μετά από καταγγελία για παραποίηση των τίτλων σπουδών του.

Την παραίτησή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, υπέβαλε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκης.

Η παραίτηση του κ. Γιαννάκη έγινε γνωστή έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», που ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας προχώρησε σε καταγγελία προς τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, μέσω της οποίας ζητά να εξεταστεί τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη, που φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο του λυκείου αλλά και πτυχίο (το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ουδέποτε απέκτησε) και τα οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να προσληφθεί παράτυπα στον Οργανισμό Νεολαίας (ΟΝΕΚ).

Στον ΟΝΕΚ προσελήφθη αρχικά το 1996 και μονιμοποιήθηκε το 2007, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2008 διορίστηκε στη θέση του Λειτουργού Νεολαίας. Λίγες ημέρες πριν, το Σχέδιο Υπηρεσίας του Λειτουργού Νεολαίας είχε τροποποιηθεί, με την προσθήκη, στα απαιτούμενα προσόντα, του πτυχίου της Πολιτικής Μηχανικής, το οποίο φερόταν να κατείχε ο κ. Γιαννάκης και πληρούσε τα προσόντα.

Στις 20-5-2013 ο κ. Αναστασιάδης τον διόρισε Επίτροπο Εθελοντισμού.

Στο σχετικό δημοσίευμά της με ημερομηνία 26-5-2021, η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ τονίζει ότι στην επιστολή του προς τον Αρχηγό, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει πως κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιαννάκη δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, διενεργήθηκε έλεγχος στον προσωπικό φάκελό του στον ΟΝΕΚ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα