Κλάψης: Νέος “πόλος” στο CDU δυσκολεύει τους χειρισμούς της Μέρκελ

Κλάψης: Νέος “πόλος” στο CDU δυσκολεύει τους χειρισμούς της Μέρκελ
Ο Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής και Διπλωματικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, κ. Αντώνης Κλάψης.

"Ένα νεύμα της Μέρκελ θα μας είχε οδηγήσει εκτός Eυρωζώνης και ΕΕ¨" σημείωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο καθηγητής.

Για την αλλαγή στην ηγεσία του CDU μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο Αντώνης Κλάψης, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής και Διπλωματικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

“Δεν αλλάζει η Καγκελάριος αφού η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στη θέση της, μένει όμως να δούμε αν θα μπορέσει να εξαντλήσει τη θητεία της” είπε ο κ. Κλάψης εξηγώντας ότι οι χειρισμοί της δυσκολεύονται καθώς δημιουργείται πλέον και ένας άλλος πόλος εξουσίας, εντός του κόμματος.

Αναφερόμενος στη νυν Καγκελάριο σημείωσε ότι ήταν υπέρ των ελληνικών υποθέσεων.

“Ένα νεύμα της θα μας είχε οδηγήσει εκτός Eυρωζώνης και ΕΕ¨” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την υποψήφια Άνεγκρετ Κραμπ – Καρενμπάουερ που φαίνεται να στηρίζει η Άνγκελα Μέρκελ, είπε ότι “οι δύο κυρίες δεν είναι απαραίτητο να συμμαχούν για πάντα αφού οι πολιτικές φιλίες δεν κρατούν πολύ”

Σχολιάζοντας τη συνύπαρξη Μέρκελ – Σόιμπλε υπογράμμισε πως τελικά στις κρίσιμες στιγμές η Μέρκελ ήταν αυτή που καθόριζε την πολιτική.

Εκτίμησε πως το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που δίχασε τους Γερμανούς και στοίχισε στη Μέρκελ, λέγοντας ότι η πολιτική της στο συγκεκριμένο ζήτημα είχε λάθη παρά τα ευρωπαϊκά της χαρακτηριστικά αφού άφησε να εννοηθεί ότι όλοι είναι καλοδεχούμενοι.

Τόνισε ότι οι εσωτερικές ψηφοφορίες δε γίνονται με το βλέμμα στραμμένο έξω, προς την Ευρώπη.

“Ο κόσμος ψηφίζει με βάση το τι ζει εκείνη την ώρα, το τι προσδοκά για εκείνον και τα παιδιά του στο μέλλον, οι εξωτερικές επιτυχίες πχ δε μετράνε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα