Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στα παλαιστινιακά εδάφη

default image

Στα χέρια της Χαμάς έπεσε το γενικό επιτελείο της Φατάχ στη Γάζα μετά από πολύωρες και σφοδρές συγκρούσεις

Δεκατέσσερις Παλαιστίνιοι, οι περισσότεροι μέλη της Υπηρεσίας Προληπτικής Ασφάλειας, που είναι πιστή στη Φάταχ, σκοτώθηκαν την Πέμπτη κατά τις μάχες που είχαν αποτέλεσμα να πέσει το γενικό επιτελείο τους στη Γάζα στα χέρια της Χαμάς, έγινε γνωστό από ιατρικές πηγές. 

Οι μάχες για την κατάληψη του κτιρίου ήταν πολύωρες και σφοδρές. Οι μαχητές της Χαμάς μπήκαν στο κτίριο και ύψωσαν την πράσινη σημαία του ισλαμιστικού κινήματος, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό κανάλι της Χαμάς. Η τηλεόραση της Χαμάς μετέδωσε επίσης εικόνες που δείχνουν μέλη της Προληπτικής Ασφάλειας να εγκαταλείπουν το κτίριο με τα χέρια υψωμένα, μερικοί με τα εσώρουχά τους, υπό το βλέμμα κουκουλοφόρων ισλαμιστών μαχητών. 

Σε ανακοίνωσή της, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς αναφέρει πως στο κτίριο κατασχέθηκαν έγγραφα “που αποδεικνύουν ότι η υπηρεσία αυτή συνωμοτεί και συντονίζεται με τον σιωνιστή εχθρό για τη δολοφονία των αρχηγών της αντίστασης”. Ενώ η βία μαίνεται στη Γάζα, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς εξετάζει με τους κύριους συνεργάτες του στη Ραμάλα, στη Δυτική όχθη, το ενδεχόμενο να παύσει την κυβέρνηση ενότητας στην οποία κυριαρχεί η Χαμάς και συμμετέχει η Φάταχ. 

Ο Αμπάς θα “διαλύσει”  την κυβέρνηση ενότητας με τη Χαμάς, δήλωσε η Λεϊλά Σαχίντ, αντιπρόσωπος της Παλαιστίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνέντευξη της στον ιδιωτικό γαλλικό ραδιοσταθμό Europe 1. “Πιστεύω πως στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις ερχόμενες ώρες (…) ο πρόεδρος Αμπάς θα θέσει δυστυχώς την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της, δηλαδή θα την διαλύσει”, δήλωσε η Σαχίντ. “Η σκληρή πτέρυγα” της Χαμάς “ουσιαστικά έχει καταλάβει την εξουσία” στη Λωρίδα της Γάζας, πρόσθεσε η Σαχίντ, η οποία πρόσκειται στον πρόεδρο Αμπάς.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα