Κογκρέσο: Σε κλοιό διαδηλωτών πριν την ψηφοφορία για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο

Διαδηλωτές έξω από το Καπιτώλιο διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο
Διαδηλωτές έξω από το Καπιτώλιο διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο AP

Περί τους 2.000 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, κατήγγειλαν την επιλογή των γερουσιαστών υπέρ του Κάβανο, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τα νεανικά του χρόνια.

Διαδηλωτές κατέλαβαν για λίγη ώρα τις σκάλες του αμερικανικού Κονγκρέσου στην Ουάσινγκτον, όπου οι γερουσιαστές ετοιμάζονται να ψηφίσουν, στις 22.30 ώρα Ελλάδος, για να επικυρώσουν τον διορισμό του συντηρητικού δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Περί τους 2.000 διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, κατήγγειλαν την επιλογή των γερουσιαστών υπέρ του Κάβανο, παρά τις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά τα νεανικά του χρόνια, έπειτα από πολιτική αναταραχή τριών εβδομάδων που όξυνε την σύγκρουση ανάμεσα στους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς.

Η αστυνομία επενέβη και απομάκρυνε τους διαδηλωτές που είχαν περάσει τις μεταλλικές μπάρες.

ADVERTISING

Ορισμένες διαδηλώτριες φορούσαν μπλούζες που έγραφαν «Επέζησα και ψηφίζω». Μπροστά από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, διαδηλωτές φώναζαν «Καταψηφίστες τους», ενώ άλλοι μπροστά από το Κονγκρέσο έλεγαν « Αυτές που επέζησαν ψηφίζουν. Ο Νοέμβριος έρχεται».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΗΠΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΗΠΑ: Στηρίζουν Κάβανο οι αναποφάσιστοι γερουσιαστές - Προς διορισμό ο εκλεκτός του Τραμπ

ΗΠΑ: Το Σάββατο η ψηφοφορία για τον διορισμό του Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο

SHARE:

24Media Network