Τρέξτε να προλάβετε! Ιάπωνας μοιράζει 9 εκατομμύρια ευρώ στο Twitter

Τρέξτε να προλάβετε! Ιάπωνας μοιράζει 9 εκατομμύρια ευρώ στο Twitter
Ο Yusaku Maezawa AP

Ο Yusaku Maezawa προσφέρει 9 εκατομμύρια ευρώ στους Followers του στο twitter. Ποιος είναι ο μόνος όρος που θέτει

Ο Yusaku Maezawa θα μοιράσει 9 εκατομμύρια ευρώ σε 1000 followers του στο Twitter, οι οποίοι θα επιλεχθούν τυχαία, στα πλαίσια ενός “κοινωνικού πειράματος” που ετοιμάζει. Σκοπός του δισεκατομμυριούχου είναι να διαπιστώσει εάν τελικά τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία.

“Είναι ένα σοβαρό κοινωνικό πείραμα”, ισχυρίστηκε σε βίντεο του στο Youtube, προσθέτοντας πως ελπίζει να λάβει υποστήριξη από ακαδημαϊκούς και οικονομολόγους.

Σύμφωνα με το BBC, ο Maezawa είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα πετάξει στο φεγγάρι με το SpaceX του Elon Musk, ενώ φημίζεται για τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει σε έργα τέχνης, σπορ αμάξια και παράξενες ιδέες που αφορούν έναν ιδανικό κόσμο χωρίς χρήματα.

Μοναδικές προϋποθέσεις για να γίνει κανείς ένα από τους 1000 τυχερούς είναι να ακολουθήσει τον δισεκατομμυριούχο και να κάνει rewteet στην παραπάνω δημοσίευση.

Ο ίδιος εξήγησε ότι ξεκινάει το πείραμα γιατί έχει τα χρήματα και τον ελεύθερο χρόνο, προκειμένου να το κάνει, ενώ βασίζεται στη θεωρία των πληρωμών χωρίς προϋποθέσεις για όλους τους πολίτες. Η ιδέα έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πιστεύεται ότι λόγω της τεχνητής νοημοσύνης θα εξαφανιστεί ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων.

Στο κανάλι του στο Youtube, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει βίντεο με τουρ από το προσωπικό του jet ή να παρακολουθήσει έναν μπαρμπέρη την ώρα που του βάφει τα μαλλιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα